Policija

— 286 —

дужења и пријављивања ових радњи изда следеће наређење: Сви лиферанти и предузимачи, који обављају послове са државом и самоуправним телима, дужни су у циљу разреза пореза на радње (тециварине Ш разр., течевине) односно доходарине, где таквн закони постоје — пријавити предузете послове оној пореској власти на чијој су територији предузети послови и обављају, и платити порез по прописима пореских закона дотичне покрајине.

Порезовање ових радњи мора се вршити ка основу прикупљених званичних података о закљученим пословима.

Ради овога сва надлештва државна и самоуправна добиће наређење да обавештавају пореске власти о закљученим пословима са лиферантима и предузимачима у своме подручју, како би пореске власти могле водити евиденцију о лиферантским и предузимачким радњама на својој територији и правилно их порезати.

Ну и поред овога дужност је сваке власти да и сама води најстроже рачуна о свима предузетим лиферантским и предузимачким пословима на својој територији, и да тражи званично од односних надлештава државних или самоуправних да пошаљу званичне податке о извршеним пословима са Државом или самоуправним телима.

У случају да се које надлештво оглуши о позив пореске власти, и не пошаље податке, пореска власт има најхитније доставити име надлештва и његовог старешине овој Дирекцији ради даље надлежности.

Према свему изложеноме не могу се лиферанти и предузимачи користити уверењима о плаћању пореза на ове радње у месту свога сталног бављења и обављати лиферантске и предузимачке послове по целој Краљевини несметано и непријављујући предузете лиферације и послове дотичним пореским властима.

Све државне и самоуправне власти и надлештва добиће наређење да исплате лиферантима не смеју извршавати ако нису поднели уверење надлежне пореске власти онога места у коме су послови обављени, да су се за плаћање пореза за предузете послове пријавили. |

И у погледу овога наређења, пореске су власти дужне да и саме сва државна и самоуправна надлешта писмено под-