Policija

— 168 —

шичка Брезница, Нашички Гра- | душа, са седиштем општинског дац, Сеона и Заљан са повр- | поглаварства у Нашицима, (Сл. шином од 25.000 јут. и 5.248 | Нов. Бр. 31 — 1928).

ВЕСТИ.

— Приликом једне ноћне потере, коју је предузела ових дана париска полиција, притворено је 2000 сумњивих или непријављених лица.

— Помоћник шефа софијске полиције г. Станчулов провео је месец дана у Бечу ради детаљнијег упознавања са орга: низацијом стручних полицијских школа.

— Уредник нашега листа Г. Лазаревић пробавио је цео ме сец фебруар у Бечу, да би се упознао са литературом и новинама из наше струке које су у последње доба објављене у појединим државама.

— У руској вароши Балмуту пре неки дан су похапшени многи чиновници Чеке, који су већ пре две године стајали у споразуму са бандом крадљиваца, пуштајући их ноћу да буду слободни и врше операције а дању их држећи у за· твору.

— Сматра се да американска варош Лос-Анђелос има највише зутомобила сразмерно своме становништву. Тамо долази је-

дан ауто на 2'/ човека. У тој вароши има на 400.000 транспортних моторних средстава,

— Председник Бечке Општине приредио је почетком овога месеца нарочиту позоришну представу за 1600 сирочади, о којима се општина стара у својим домовима.

— У току прошле године достављено је бечкој полицији преко 8000 женскиња због поступања противу прописа о чувању јавног морала.

— У Ливер-Пуљу (Енглеска) одржана је ових дана седница женских председница општина из целе Губерније. За време заседања све су биле обучене у званичне црне тоге са шеширима на којима су лепршала обојена дуга перја.

= Палата Правде, која је прошле године од демонстраната у Бечу порушена пожаром — почета је да се поправља и проширује. Према предрачунима инжињера то обнављање кошта ће на 17 милиона шилинга .