Policija

— 549 —

радња по селима Јужне Србије има, без обзира на протоко„ливане и регистроване бранже, саобразити прописима постојећег закона о сеоским дућанима....“

МПЦ Суду општине вар. Белановица:

Склапање општинских рачуна стављено је у дужност председнику општинског суда — као наредбодавцу и руковаоцу касе — као рачунополагачу (чл. 137. зак. о општ. и чл. 45. закона о општинским среским и окружним буџетима) и они су по овим законским прописима дужни склопити рачуне и за раније године, у колико они нису склопљени. По себи се разуме да одговорност, како материјалну тако и кривичну, по несклопљеним рачунима из ранијих година носе пређашњи наредбодавци и рачунополагачи. Св. Бр. 687.

УШ Бартолу Кнежевићу, жанд. нареднику ! кл. — Сл. Пожега:

1. Порез на плату и додатке жандарма наплаћује се по чл. 89 и 95. новог закона о непосредним порезима — дакле "онако исто као и од осталих државних службеника.

9. Улог за жандармериски пеизиони фонд по 39 наплаћује се од плате, додатка на рок службе, односно пензије и личног додатка на скупоћу по чл. 175 финанс. закона за 1928029 год.

3. При прелазу у државну грађанску службу улазе привремено подофицири — који немају школске квалификације за Ш категорију а испуњују услове из чл. 73. зак. о устрој«ству војске и чл. 7. зак. о чиновницима — у најнижу групу Ш категорије са степеном према одредби чл. 73. зак. о устројству војске и морнарице (према годинама службе). Ова привремена служба траје годину дана. Ако подофицир за ово време буде оцењен за службу способним, поставља се за «сталног службеника, и као такав прелази у више степене аутоматским путем, у смислу чл. 47. зак. о чиновницима и "осталим државним службеницима. Степен основне плате подофицира при прелазу у грађанску државну службу одређен је дакле самим законом — чл. 73. зак. о устројству војске и с тога се не може произвољно мењати.