Policija

БА

На њему ће се прочитати извештај Управе и извештаји који се односе на извршавање одлука ранијих конгреса или кжомисијских одлука.

Саопштења појединих делетата из наших земаља, у колико су код њих у примени донете одлуке.

Доношење одлука по учињеним предлозима.

Утврђивање даљега ада.

Одлучивање места и времена идуће конференције као и и„дућег новог конгреса.

Сем тога ће бити стављени та дневни ред и евентуални «стручни реферати, ако их који год чланова пријави.

Међу њима ће бити и рефе-

плана

рати шефови Бечке полиције

тг. Ог Брандла, РОг Дреслера и РПг Шулца, о до сада пожтигнутим резултатима о примени међународне полицајско"телеграфске шифре, родног криминално- техничког "речника, једнообразне употребе карте за распознавање код идентифицирања у даљини: међународне радне евиденције

опште штетних акција; о при-

бирању фотографија међународних злочинаца; о установљењу криминалошко - биолошког листа, о сузбијању наркотичних средстава; о екстрадацији; протанствима и т. д.

међуна-.

Опоравни дом општинских чиновника у Загребу. — Чиновници загребачке општине одлучили су да за своје оболеле друтове и њихове породице подигну опоравни дом. Да би тај дом пре и лакше подигли они су молили и добили право да распишу велику лутрију са згодицима у вредности од двеста хиљада динара. Вучење ће бити 10. јула ове године.

Историја Дрезденске државне полиције. — Ових дана је Дрезденска полиција издала у лепом и раскошном издању књигу о 75-то годишњици развијања своје полиције.

" Подељена хронолошки на 6 одељака, ова поучна књига веома интересантно описује делање полиције у одговарајућим периодама, како у погледу јавне сигурности и приликом појединих политичких мера, тако ну свима другим правцима њенога рада. Интересантан текст допуњују лепе илустрације које представљају поједине догађаје и ликове појединих истакнутих функционера те полиције у прошлости и садашњости.

Од актуелних ствари треба подвући држање дрезденске:полиције приликом политичких немира, кад је једнога момента у новембру 1918. године комунистички покрет био успео да