Policija

— 637 —

Што-год буде исплаћено по ранијем решењу после: 1 априла 1926 год. има се сматрати као аванс на рачун принадлежности које се имају утврдити решењем о превођењу, па ако су нове принадлежносши веће од ранијих, има се шсплашиши разлика, а ако су-нове принадлежносши мање од ранијих, разлика има се поврашиши у држав. касу“.

Св. Бр. 1128. ! ИХ Јовану Топаловићу, писару општине н,...(2):

У грађанским парницама код општинских судова у Србији и Црној Гори наплађују се само таксе из ТБр. 359 и. 360 так. тарифе. За извиђање и пресуђење иступа плаћа се само такса из ТБр. 370.

ХХ Суду општине д. мутшничке (срез Параћински):

За жалбе на пресуде по законима пореским, царинским и т. д. (ТБр. 229) плаћа се такса по ТБр. 230 — 50 дин. без обзира на службени положај кажњеног лица Св. Бр. 219.

| Хх | Суду општине воданске:

Ослобођењем од плаћања такса у смислу чл. 95—98 закона о земљорадничким и занатским задругама могу се користити само оне задруге, које нису установљене у циљу добиши,. т.ј. чији задругари не деле добит — иначе морају платити таксу као и остала приватна лица. Треба видети правила дотичне задруге. Св. Бр. 1136.

ХХи Ман. Станојевићу, благајвику општине бранковске (срез босиљградски):

Општински прирез наплаћује се према стварном непосредном порезу. Опај коме је прирез погрешно наплаћен у већем износу но што треба може тражити повраћај вишка. Ако суд и одбор општински нађу да је ово тражење умесно, треба да о томе донесу потребно решење, а да га преко финансијске управе пошаљу на одобрење Ген. Дир. Пореза. Ако ова дирекција одобри дстично решење, молиоцу се може вратити вишак наплаћеног приреза. Разуме се по себи да ово решење, као и сва акта по овој ствгри, треба чувати у каси са осталим документима за правдање рачуна.