Policija

— 640 —

ХХХ Ташку Јанековићу, писару среза подгорског

· Чланом 336. фин. закона за 1928/29 годину само је повећан број година службе које се за личну пензију рачунају а који предвиђен у чл. 139. зак. о чиновницима. Одредбе из чл. 137. истог закона, које одређују које ће се године службе и како рачунати за пензију, нису овим чланом ниуколико измењене. Према томе у 15 године службе, које се траже да би државни службеник грађанског реда задобио право на личну пензију, рачуна се време проведено у Јужној В онако: · како је то законом регулисано.

»

КЊИЖЕВНОСТ.

А) Нове књиге:

1, Издавачка књижара Геце Кона — Београд — Кнез Михаплова: |

Осневи војног кривичног права, Посебни део (други део војног казненог законика), — од Ог Часлава М. Никитовића и Милоша Б. Царевића, стр. 189, цена 30 дин. По тврђењу Влад. С. Јовановића, судског генерала и начелника суд. одељења Мин. В. Мрн. — који је написао предговор овој књизи — писци су са успехом систематски обрадили посебни део војног кривичног права, који је до данас био потпуно необрађен, и на овај начин попунили једну знатну празнину у нашој правној книжевности.

Војно дисциплинско право (системашско излагање и тумачење Прописа уредбе о војној дисплини у вези са одгова“ рајућим одредбама закона о устројству војске пи морнарице и пргзвила службе), друго поправљено и допуњено издање — од Милана В. Јовића, суд. капетана | класе, стр. 93, цена 90 динара Ова књига у ствари је један добар коментар уредбе о војној дисциплини, и као такав биће од велике користи свима онима који су позвани да ову уредбу у пракси примењују .