Policija

|

„апарат за бацање каблова, тако" да се конопци и жице могу по потреби пребацити и преко крова највишље зграде. Склапајући чамци, који се за неколико минута могу монтирати и оспособити за употребу, наравно да не изостају, и помоћу њих могу се злочинци гонити и на води, или се њима могу спасавати дављеници. Осим тога има у колима још и цео низ лестава (степеница) и разног помоћног оруђа:

Посада оваквог аутомобила темељно је обучена у употреби тог оруђа и оружја, тако да је свако у положају, да и сам предузме потребне мере помоћи. Нема ни једног случаја несреће или инцидента, код кога не би одмах били при руци стручњаци са потребним оруђем. У Њујорку постоје сада само три оваква једнака аутомобила, који су подељени на три главна дела града, — а по потреби њихов ће се број и повећати. Међутим, по до сада са њима постигнутим резултатима, нема потребе да се набављају и нова кола, јер су и ова троја довољна за спречавање злочиначких дела, гоњење и, хватање злочинаца и указивање помоћи у несрећним случајевима. | Мил. В. Стевановић.

ДУХОВИТОСТИ ОБИЈАЧА

ТРИКОВИ, ЛОГИКА И ЧОВЕЧАНСКИ ОСЕЋАЈИ.

, Енглески листови доносе једну причу, која је препуна љоповског хумора: | Неки непознати лопови су с аутомобила, који је стајао пред једном великом радњом у најпрометнијој лондонској улици, украли неколико пакета, који су били адресовани на једну познату младу даму, која је кроз два дана требала да се — венча! |

"Сутрадан, добила је млада дама поштом један пакет, У коме су се налазила два пакета, и то једна књига песмица и једна Спомен-књига, у којој су гости приликом честитања брачне везе младенаца имали да упишу своја имена и жеље, а које су јој јуче биле украђене из аутомобила, док је она била ушла у једну радњу да нешто пазари за свадбу.

У Спомен-Књизи су лопови, — у овом случају поштени, јер су украђене ствари повратили, и још платили пошта_рину (!2), написали неколико редака, као први, који су младенцима честитали брачни јарам: