Policija

— 921 —

износу, и они се, према овоме, ! огу наплатити само од оне парничне стране, која је на њихово плаћање осуђена. У даном случају трошкови падају на терет осу љеног. села, јер пуномоћник није водио спор за свој лични рачун већ за рачун села, што је, без сумње, и пресудом констатовано

М. Бож. М. Недељковићу, писару среза горског:

По чл. 9, став 5 уредбе о кжонтрактуалним чиновнинима и дневничаирма одредба чл. 119 зак. о чиновницима „не важи за дневничаре. Према овоме, дневничар нема право на своје дневничарске принадлежности за време војне вежбе.

| МЕ !

Љуб. М. Живковићу, рачуновођи општине вар. Гњилана: Неплаћену општинску таксу у Србији и Црној Гори наплаћују сами општински судови егзекутивним путем по ил. 2. зак. о таксама и чл. 105 финанс. закона за 1928—29 г., којим је допуњен овај пропис закона о таксама. Наплата се врши без икаквог извиђања и изрицања казне — јеру оваквој радњи нема никакве кривице. Само у случајевима, о којима је реч у чл. 52. зак. о таксама, може бити речи • казненој такси.

УП Суду општине костолачке:

Кад се код општинског суда тражи препис извесних аката онда општински суд има да наплати само таксу из ТБр. 333 и 341. За одобрење преписа није потребно формално решење нити се за исто од молиоца може наплатити такса из ТБр. 334. Св. Бр. 2003.

УШ Андреји Милићевићу, деловођи општине брежанске:

1. Пошто ниједним законским прописом није одређена величина ујма, коју воденичари могу узимати, то је за постојање дела из тач. !. 5 389. казн. зак. меродаван уобичајени ујам у дотичној воденици.