Policija

ХХХМЕ Драгољубу Вукаловићу, економу — Ђевђелија:

За прелаз у вишу категорију потребне су школске кватификације, које се за дотичну категорију траже — чл. 65 зак. 0 чиновницима. Од овога су, по прелазним одредбама истог закона, били изузети чиновници, који су се на дан разврставања затекли у државној слубжи а испуњавали су „услове из чл. 230, од М, као и чиновници, који су испуњавали „услове из чл. 245 овог зак., чија је одредба важила само до 1 септембра 1927 г. Према овоме, за прелаз у вишу категорију сада важи само одредба чл. 65. закона о чиновницима, а то значи да се без потребних школских квалификација не може прећи у вишу категорију.

ХХХУН Суду општине тресоничке (срез галички):

1. И ако места, која улазе у састав једне општине, имају право, по чл. 9 зак. о општинама, да оделито уживају своје имање ако се са спојном општином нису друкчије споравумела, ипак се приходи и расходи на локалне потребе морају уносити "у општински буџет према чл. 127—129. зак. 0 општинама и чл. 1641 закона о окруж. ср. и општин. буџетима, пошто особени буџети за оваква места законом нису предсвиђени. | 2. Већ неколико пута објашњено је у „Полицији“ за сову и прошлу годину, (да ослобођење од плаћања непосредног пореза повлачи и ослобођење од општинског приреза, и да последње ослобођење треба извршити по званичној дужности, по пријему акта надлежне финанс. управе. Св. Бр. 1139. |

1

ХХХУШ Суду општине слатинске (срез качанички):

1. Такса из ТБр. 20 плаћа се на све уговоре о служби · (најму). Као уговори ове врсте сматрају се и одлуке 0 по"стављању самоуправних службеника по чл. 216 такс. и "прист. правилника. Самоуправни часници, који на своје по„ложаје долазе путем избора, не закључују никакав уговор о солужби, те стога не подлеже плаћању ове таксе.