Policija

СОЕ <<

МЕ Божи Јанићу, деловођи општине радобућске:

За постављање нижег општинског особља и служи. теља, који примају плату по општинском буџету, надлежан је председник општине по чл. 109 тач. 2. зак. о општин. Овде спадају и сеоски служитељи.

Ми Суду општине теговишке:

За доношење одлука о накнади штете, проузроковане пожаром од железничке локомотиве надлежне су обласне железничке дирекције.

Причињена штета утврђује — процењује — се вештачењем, које врши надлежна полицијска власт са два вештака и у присуству надзорника железничке пруге.

Уз молбу обласној дирекцији, којом се тражи накнада штете, мора се приложити записник — протокол — овог вештачења.

МШ – Суду општине теговишке:

У чланку „Одмеравање и заменивање казни по истунним делима“ (Полиција за јули ове год., стр. 596) објашњено је, да се и досуђена казна затвора за крађу може заменити новцем, ако власт нађе „да кривац по чему то заслужује“.

Ова замена без утицаја на досуђену споредну казну полицијског надзора, која се у свему има извршити онако како гласи. — Св. Бр. 2987.

:Х | ' Суду општине криворечке:

У св. за октобар ове год. оштампана је начелна одлука опште седнице Касац. Суда Бр. 9086/1928 год. из које «се види, да се лица, осуђивана за злочина и преступна дела предвиђена општим казненим закоником, не могу сматрати жао леца „доброг владања“. У траженом уверењу мора се

4%