Policija

— 1014 — ·

сваког другог, па и од ранијег закупчевог заложног повериоца — 5 686 гр. зак.

Из овога несумњиво излази да се из новца, добијеног продајом пописатих ствари, има првенствено исплатити дужна закупнина, разуме се по одлуци надлежног суда, коју закупац треба накнадно да издејствује. У даном случају, Т. ]. пошто су ствари већ изнете из закупног добра, · треба поводом поднесене обичне представке донети решење аналого 8 466 грађ. суд. пост. и закуподавца упутити да од надлежног суда издејствује потребну одлуку.

ХУШ Јовану Брауновићу, писару среза златиборског:

По 5 497 грађан. суд. пост. извршна власт мора по званичној дужности известити повериоца о немогућности наплате дуга. ·

ХЕХ Суду општине белопоточке:

|. Детаљно објашњење о замењивању иступних казни налази се у чланку „Одмеравање и замењивање казни по иступним делима“ (у свесци за јули ове год.). У њему се налази и одговор на постављено питање.

2. Тражено објашњене о казнама, које општински председници и кметови изричу на основу чл. 109 и 100 зак. о општинама налази се у октобарској свесци „Полици је“ за 1927 г. (стр. 967) и свесци за октобар ове год. (стр. 934 и 938).

ХХ

Миханлу Љ. Ивићу, деловођи општине мешовачке:

Издвајањем једног села из досадашње општине и спајањем истог са другом, суседном општином, мења се обим и старе и нове општине, те се с тога, по чл. 63. зак. о општинама, мора извршити нов избор општинског председника и одборника у обе општине. Ови избори имају се, према чл. 68 истог зак., извршити у року од месец дана од дана извршеног разгруписавања односно спајања.