Policija

ој

ХХМ:!

Суду општине вел. крчмарске (срез лепенички):

Ако су отац и син по извршеној деоби продужили заједнички живот и рад на имању, онда је између њих заснован задружни однос у смислу 5 507 грађан. зак., и они се стога имају сматрати као задругари. Према овоме, суд не може издати оцу тражено уверење о остатку земље с позивом на пресуду избраног суда, већ мора имати у виду и тач. 4-а 5 471 грађан. суд. пост., којом се свакој пореској тлави у земљорадничкој кући обезбеђује по 5 дана земље. Ово важи и за случајеве кад пунолетни синови живе само у гаједници са оцем. Св. Бр. 3495.

ХХММ Жандармеријској станици — Трбушац:

Према обавештењу добивеном од Мин. Пошта и Телеграфа, жандармеријске станице не могу непосредно упо"требљавати службено телеграф за слање рааписа и т. п., јер за ово до сада нису овлашћене ниједним законским прописом. По мишљењу истог министарства оне се могу телеграфом служити само преко најближе управно-полицијске власти, с којом су у највише случајева и телефоном везане. Св. Бр. 856.

ОПШТИНСКИМ СУДОВИМА

Многе Општине нису још измириле дужну претплату „Полицији“, и ако је крај године. Неке Општине дугују претплату и за раније године. Уредништво умољава да дужну и текућу претплату што пре пошљу, нарочито Општине које је Уредништво и писмено опоменуло и известило их колико и за које године дугују. Новац нека пошљу најдаље до краја децембра ове године.

АДМИНИСТРАЦИЈА.