Policija

па

После Управника Сов јетског Ресора Унутрашњих Дела иступила су два његова помоћника, Заменик Комесара Унутрашњих Дела В. Јегеров и Начелник Главне Управе свих затвора и концетрационих лагера — Шарвинт.

Јегеров је прочитао извештај о структури организације и методама рада административних органа у Сов јетској Русији. Јегеров вели, да је главни задатак идућих дана установљење живе везе са становништвом, путем упућивања становништва у практичан рад административних органа. Одговарајући учесницима дебате, дуго се задржао на питању ниске квалификаци је милиционерских радника. Због преоптерећења у послу, — вели Ј егеров, — милиционери немају времена да посећују Клуб Милиционера и да се у њему образују.

= Милиционере треба ослободити од преоптерећено сти и побољшати њихово материјално стање, па ће они бити на оној висини у вршењу своје дужности, на којој и треба да се налазе — завршио је Јегеров.

Шарвинт је поднео извештај о актуелним проблемима Совјетске Казнене Политике. Између осталог споменуо је, зашто су совјетски затвори препуни. По његовом мишљењу, томе је главни узрок то, што се у Совјетској Русији, односно у СССР и мањи преступци кажњавају робијом и зато препо- | ручује да лица осуђена на затвор до једне године дана, то време проведу не у кажњеничким заводима, већ у поправилиштима, у којима ће имати све што им је потребно, а биће обавезни на рад, којим ће се исплаћивати онај трошак, који они учине за време свог бављења у поправилиштима.

Мил. В. Стевановић.

панели исаиеенасаваитао

ЧЛ. П ЗАКОНА О ОПШТИНАМА.

Од како је настадо катастарско 'омеђавање општинских атара наступили су такви гранични сукоби каквих до сада није било.

Планинска насеља грабе пашњаке по брдима и камењарима који раније нису спадали ни у У пореску класу; насеља у равницама грабе веће атаре због тешких општинских