Policija

— 1127 —

| ХХИ Суду општине вукошићске:

Суд је дужан да у свему поступи по примедбама првостепеног суда, јер су ове примедбе за њега обавезне по 85 15. и 16. полиц. уредбе.

Полиц. надзор, који полицијске и општинске власти ДС суђују, као споредну казну за иступне крађе, не може бити кр ћи од четири месеца ни дужи од годину дана — 8 320 а и 5 320 6 казн. зак.

"Треба правити разлику између полицијског надзора, као споредне казне, и полицијског надзора као превентивне мере. Последњи не може трајати дуже од три месеца, а одлуку о њему доноси општински суд са одбором на основу 5 4а полиц. уредбе.

Приликом одмераване казне малолетницима за учињено иступно дело треба имати у виду 5 38 полиц. уредбе, по коме „олакшава, „лак, казну преступнику, ако се нашло, да је он малолетан.. .

По 55 57. и 58. каз. зак. малолетници се ни у ком случају не могу осуђивати на казну губитка грађанске части, али ово не значи да се они не могу осуђивати и на казну полицијског надзора, јер су ово две различите казне. Св. Бр. 3561.

ХХШ Суду општине дворишке (срез лабски):

Пошто садашњи деловођа има само једног члана породице, то му на име породичног додатка припада свега 150 дин. месечно, сразмерно суми која је буџетом одобрена на име овог додатка ранијем деловођи, који је имао три члана породице (450 дин. месечно) и сагласно решењу Мин. Света ДРБр. 87880 — 1924 г. Св. Бр. 1474.

ХХМ Бори Милићевићу, писару општине добро-долске (срез подунавски):

Да би општински писар, који привремено заступа деловођу, имао право на његове принадлежности, потребно је да га општински одбор својом одлуком одреди за заступ-