Policijski glasnik

32

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 4

рекла од Фланела, 4 пак. бела иамука № 40 и 4 пак. Л« 24, у вредности 449 дин. Траже се лоиови. ПачбЛСТВО округа црноречког јавља. да су ноКу између 15 и 16 т. м. укра.дена два вола Марку ЛотовиЈ.у из Глеманова у Вугарској и иретерана амо у Србију. Волови су маторп од ио (5 година, длаке сиво-бело, један има белегу од убоја око десних ребара. г к >0})ђе Димитријеви!!, калфа бер.берски из ('медерева, обио је Фијоку асталску своме газди Драгутину Васиљковићу берберину у Зајечару и из исте украо му 100 дин. у банкама и 150 дин. у сребру п никлу. иа побегао. Ђорђе је стар 26. година, средњег раста, црномањаст, косе п бркова црннх, у лицу знак, пун, лепо развијен, очију смеђих, браду брије. Од одела пма па себп капут беличаст ц пантаЛоне жућкасте од штоФа. На главп округао црни мекани шешир, а на ногама штиФлетне бесецоване. Начелство округа нишког тражи депешом, да се у Веограду пронађе и њему стражарно спроведе Петар Палигорић пз Пшна. Петар је стар 19 год., висок, бркова мадих, плав, у оделу немачком, шешир сламни шарен. Кад говори примећује. се аксан. Коста ТрИФунац, б. благајник стоваришта дувана Београд—Топчидер, тражи се, да се стражарно спроведе првост. суду пожаревачком, пошто је решењем истог суда стављен иод суд п у питвор № 14407. Максим Чумић из Рибара окр. подринског, осуђепик београдског казненог завода, поаегао је 24. ов. мес. из Топчидера са рада. Стар је 36 год. раста средњег, образа округли, чела малог, иоса нравог, бркова, косе п обрва црни, уста умерена. Враду брије. Особитих знакова нема. Раиђел Стојановић, скитница из Турске, који је био под ислеђењем због крађе код начел. окр. моравског, ноћу из,међу 23. и 24. о. м. ировалио је дувар на затвору н побегао. Стаса је средњег у ошпте илав. Враде ретке, плаве, бркова обичних кошчат. Од одела нмао је на себи: гуњче п чакшире од браун сукпа половног и црвен џамадан. На глави шубару стару илетену н на ногама опанке. ЈАВЉА СЕ .V Смедереву је нађено једно мушко дете, нсмо, у ту.марању. Дете је старо 8—9 год., високо 1*28 м., очију плавих. ошишапо кратко, дуго-образо, на бради има малу рупицу, у оделу сељачком, поцепаннм гаћама и кошуљп. рекли од материје иоцепаној, црвене тканице с белим пругама, на глави капа оД штоФа стара, на ногама опанци и сељачке црвене чараие; изгледа да је блесасто и звера које куда. Сада се исто налази у окружној болници на лечењу. УХВАТ.ЕН Љубиша Стеваиовић осуђеник, за кога смо у ирошлом броју јавили да је утекао са рада у Топчпдеру, ; — ухва^ен је.

ИЗЈАВЕ, П0РУКЕ И 0ДГ0Б0РИ УРЕДНИШТБА

Због нагомиланог материјала, а и због ведиког броја оних, којима треба одговарати овим путем, •— неможемо то да учинимо у овоме броју. Одговор и поруку нашу послаћемо им писмом, а доцније донећемо и у диоту,

За прикупљање претплате од особља онштнне београдеке, одбор је овлаотио г. Ђоку Нешића оншт. благајника, о тога нека нретплатници напш из оцштине, њему и положе претплату.

При закључку листа, дознали смо: да Господин Министар унутрашњих дела, долази сутра у Неоград са одсуства које је провео, у бањи ради опорављења свога здравља.

РЕД ПРИМАЊА:

Г, Миниотар унутр. дела прима : нонедеоником, оредом и петком, од 10 оати пре нодне, до 1 оата по нодне. Начелник миниотаротва прима сваког радног дана од 10—-12 пре н од 3 — 6 по подне. Инспектор министаротва сваког радног дана од 3 — 5 но подне. Управник града Београда сваког дана изјутра од 8 — 9 и кад се врати оа рапорта из Двора н, министарства од 11—-12 а пооле подне од 3 — 6.

РЕД ПЛ0БИДБЕ: ПРВОГ КРАЉЕВСКОГ СРПСКОГ БРОДАРСКОГ ДРУШТВА

Из Шаица за Веоград понедеоником, средом и петком, у 7 оаги нзјутра. Из Веограда за Шабац недољом, уторником и четвртком, у 7 сати изјутра. Из Београда за Дубравицу сваки дан у 6 оати изјутра. Из Београда за Градиште, средом и недељом, у 6 сати изјутра. Из Градишта за Београд оредом и недељом, у 12 оати у подне, Из Дубравице за Београд понедеоником уторниЕом, четвртком, нетком и субогом, у 1 1 оати пре подне, а средом и недељом у 3'Л сата но иодне. Уређивачки одбор „Полиц. Гласника", одлучио је: да се од 1. Септембра обустави даље шиљање листа свакоме, који дотле не положи претплату. Чинимо пажљивим наше претплатнике и молимо их да са претплатом похитају.

0 г л ^ с

„ГРЕШЕМ ЖИВ0Т ОСИГУРАВАЈУЋЕ ДРУШТВ0 исплатило је у1897. год. до сада Фамилијама умрлих осигураника, око 200.000 динара. Друштво „Грешем" купило је зграду у Веограду науглу „Кнез Михаилове" и „Дубровачке" улице за суму од 820.000 динара у злату. „Грешем" ирима осигурања по најновијим и најповољнијим тариФама. ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА