Policijski glasnik

ИОЛИЦИЈС

КИ ГЛАСИИК

Г .РОЛ 4

својој савести и убођсљу не хтеде поверовати њиховом одрицаљу, већ их по свршеиом претресу огласи за криве, а државни суд изрече строге казне, по двадесег година робијч у тошком окову. Слике приказују та два разбојника. Петар је тек у 30. години, а Радисав је пр&турио 40-ту. Обојица су ожењени, а Петар има још и двоје деце. Али о.пштинско уверење карактерише их као сумњиве личности и крадљивце. Они су спроведени у београдскн завод 14. априла прошле године, Разбојничка дружина. (ПАСТАВАК) 7. Крсман Спремнћ — из Стуцнице, за покушај разбојништва у кући Обрада Станип.шћа из Цикота, за дело опасие крађе извршене Миловану Јосићу из Слатппе, осуђен је на 20 година робије у тегшсом окову.

Крсман Јован 8. Јован Арсеновић нз Ступнице, за опасну крађу извршену Богосаву Миладиновићу из истог места, и за покуш&ј ])азбојништва над Николом Васиљевићем из Двореке на 6 1-од. робије у лаком окову. (Сиришће со).

П 0 Т Е Р А, Глигорије Миденковић, бив. контролор дувана,, решењем начелника среза азбуковачког стављен је-нод истрагу и у нритвор збо! 1 иокушаја убиства. Не зна се где се сада Глигорнје налази, па за то поменути срески пачелник актом од 18 тек. мес. Бр. 9223, моли све полициске власти, да га живо потраже, и у случају проналаска њему стражарно сироведу. Он се може спровести и Управи града Београда с позивом на Бр. 1967. Петар Недељковик, слуга пекарски, решењем крагујевачког првостепеног суда, стављен је под суд и притвор због оиасне крађе. Он је родом из села Губеревца, има 26 годгпга, средњег је раста, у онг.нте је црномањаст. Не зна се где се Петар сада налази, пошто је, још за време истраге побегао из притвора среза крагујевачког, па зџ то краг. првостеНени суд актом својим Бр. 14134198, моли све полициске власти да га живо потраже и у случају проналаска њему стражарно спроведу. Он се може спровести и Унрави града Београда с позивом на Бр. 2054.

Мајеру Аноару, трг. из Пожаревца, непознати лопови ноћу између 13—14 тек. мес. разбили су зид на дућану, па из истог украли и однели: два зимска, дугачка, граораста каиута, 3—4 беле когнул.е и још некс ситнице,—- све у нредпости 80 динара. За крадл.пвцима и покрађом паређује се траж..ење. Пронађене- треба стражарно спровести пачелству округа пожаревачког с позивом на Бр. 971, или Уирави града Београда на Бр. 1749. Лука Савић, бив. притвореник среза посавског, округа уаљевског, ноћу између 19—20 тек. месђца, иобегао је из притвора. Он има 46 гОдина, средњег је стаса, добро је развијен, има округло лице и нроседе бркове; родом је из Хрватске, али од пре 20 год. живи у Ловчанику, истог среза. Наређује се тражсње. Пронађеног треба стражарио снровести помепутом среском начелнику с позивом на Г.р. 614, или Управи града Београда на Бр. 1602.

Т Р А Ж Е С Е. Јеврема ТПопановића, земљоделца из Мачката тражц -пачелство округа ужичког актом № 552. Јеврем нма 38 годипа; средњег је раста, косе смеђе, очију граорастих. Пронађеног треба стражарнр сирбвести номенутоМ иачелству с познвом на Бр. 5-52, или Управи града Београда иа Бр. 1787. У X В А Ћ Е Н. Милан Поповик — Ченгик, бив. момак мееарски, чпју смо иотерцицу. доиели у прошлом броју пашег листа, ухваћен је 24. тек месеца у I»еограду и спроведеи' стражарно начелству округа ваљевског.

ИЗЈАВЕ, П0РУКЕ И 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА Указом Његовог Ведичанства Краља посчављеи је уа нредседиика општине града Крагујевца г. Срета Н. Ђорђевић. оекретар мин. унутр. дола и доокорашп.и чдаи иаше нрестоничко иодпције. Мознавајући г. Срету као оддичног иолицајца и карактерна човока, уиорени смо, да ћо град Крагујевац имати одличног иредо.таниика општипоко . уираво.

Г. Милутин Петровић, ииоар пачел. крагујеваиког оилашћеп> јо од о'1'рапо иашег уродпиштва да у граду [{рагујсвцу окуиља протплату на наш лнст.

Убијетво Албертине РенуФове зово се прича коју ћомо цочети допооити у идућем броју. Цоред заннмлнтости оамог догађаја, ова прпча има веома иоучшгх сгвари, парочпго иоледницима кривичппх дола, из којих оо могу озбиљно поучи'ги. Ова деца прича проведегга јо још 1865 годнно и штамиана је у забавпо-ндучном листу Лили, кој.у. јо уређивао наш уважени књижевник н паучник г. (Јтојан Поваковнћ. 1!оћ оамо то гпто је Вила. донела у овојпм отупцима ову ствар, па је довољно да ову леиу причу нрепоручп.

Г. Н. Димитрнјевнћ. уредник нашега листа. иратио со с нута 2 0. ов. м. КЊЖЖЕВНИ ОГЛАС II. „Полицајац," са албумом криваца од 79 слнка, и календаром за 1899 год. — готов је и разаслат повереницима. II. »Полицајац« је заступљен јопг једном важном рубриком. У њему су изнети бројеви са ееријама, свих сточпих билета који су покрађени.у разним општинама Краљевине Сј>бије. Са тога „Полицајац" је потребап не само органима властн која, потврђују сточне објаве, но н свакоме марвеном трговцу који стоку купује. Он ће тада избећн да купи крадену стоку, која је често пута доводила људе иа беду. Цена је »Полицајцу« само I дин. Ко за готов новац узме преко 25 примерака, рабат је 25°/ 0 .

штампа краљ. срп. државна штампарија.

одговорни уредник н. димитријевит..