Policijski glasnik

СТРАНА 188

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 24

је од свога гооподара —• г. Др. Јованоиића један четвороугаоии брош украшен оа омарагдом и оа једном граном са стране, украшеном са дијамантима и смарагдом у средини, у вредности 80 дииара — па ио извршеној крађи побегла. Јулији је 40—50 година, у опште пдава, лице са пуно бора; стаса је средњег. Српоки добро не говори већ јако заноои на Чешки. Управа града Београда наређује тражење побегде Јудије. Пађену троба стражарно спровести Управи с позивом на Бр. 17088.

П 0 Т Е Р Е НоЈ.у, између 10. и 11. пр. месеца неиознатм лопов, ушао је у стан Радооава Богичевића, овд. трговачког помоћника, па му је из панталона украо новчаник са 3 4 динара у орпоким новчапицама и оребру. Новчаник је од жуте-браон коже, оа две преграде, округао; затвара се преклапањем помоћу дугмета; вреди 1'50 днн. Моле се све поднцијске власти да обрате иажњу на ову околноот за проналазак лопова у ком олучају трсба га спровеоти Управп гр. Београда с позивом на Бр. 17087. Навлс КостиЦ из Модро Стене, који одговара за шест опасних крађа, побегао је из притвора начел. ср. Лужничког. Њему је 19 год., оредњег је расга, црномањаот, блед, боз браде и бркова; кад говори изгледа блеоаст. Начелство округа пиротоког актом Бр. 4104, моли сво полиц. и општинске власти, да Навла у своме кругу пограже њему отражарно спроведу са позивом на горњи број акта. Влаоти ближе Београду, ако га пронађу могу га спровооти Управи с позивом на Бр. 1 6.995. Но1.у, између 13. и 14. ов. мес. око 3 часа 110 ноноћи, ненознато лице увукло ое у двориште, отана, г. Димитрија К. Лазаревића овд. ушао кроз отворен прозор, и из одола однео му је: 1 сат са ланцем, футроду у којој оу била два перореза, једну дуванску кутију и једну цепну мараму. Сат је сребрн са два капка, ремонтоар, који показује датум и кретање меоеца. Ланац је женски златан дугачак, на јодном јо месту прекинут и свилом везан; дужине је 60—80 см. Кутија је од алпака на којој је у оредини капка једно срце и у иотом монограм Д. К. Л. Од украдених перореза, већи јо са три сечива од којих је један едомл.ен; на иотом има и шраф за вађење запушача из Флаша. Управа гр. Београда, препоручује полиц. и општиноким властима да обрате пажњу на покрадене ствари како би тиме и лопова могли пронаћи. У том олучају нека га стражарно спроведу Управи заједно оа покрађо.м с позивом на Бр. 1 7.542.

Но^у између 27. и 28. пр. моо. нопознати лоиов ускочивши у двориште г. Милутина Степановића благајника Минист. у пензији, разбио је једно окпо прозороко отворио прозор, увукао се у кујну па одатле украо два пара обућа (штиФлетне) мушких за одрасле мало ношено. Управа града Београда актом од 13. ов. мос. Бр. 16996. расписујо ову потеру за проналазак лопова и покрађе. Драгомир — Веса — Бошковић, циганин, из Врела и Зарије Савић, циганин, из Комирића, притвореници среза ваљевског ноћу између 3. и 4. ов. мео. обиди су апсану и побегли. Драгомиру је 26 год., висок, добро развијен, у лицу бео, кад говори врска, брија се а косу пушћа. Од одела имао је капут и панталоне, као што носе банаћапи, на ногама опанке. Зарија јо мали, има му 2 0. год. у лицу црпомањаст, брија се, малих бркова, очију црних. Од одела имао је кошуљу и гаће, и копоран, на ногама опанке. Начел. ср. ваљевског депешом Бр. 505 9., достављајући ово моди све полиц. и општинске влаоти да у своме кругу обрате пажњу на бегунце и са нађеним надлежно да поотупе. Но!.у између 3. и 4. ов. мес. ненознати крадљивац ускочио јо у авлију г. Јелачића Навловића, чинов. жељ. дирекцијо из Београда, и из отворене шупе украо му три мушке куповне кошуље од белог платна са порупчићима на којима има фабрична марка „Јохана Фидра Беч» и троје гаћо куповне од белог сатинског платна. крадљивац се на месту крађе преовукао и оотавио своју кошуљу, једне женске чарапе са монограмом „М. В. с< једну штрумпадлу и једну белу џепну мараму са монограмом »С." Управа гр. Београда актом Бр, 17.079. расписује за проналазак крадљивца, оа којим треба надлезкпо поступити. НоКу измођу 7. и 8. тек мес. непознати лопови из затворене баште Ранђела Ђорића баштована из Бивоље среза јасеничког, укради су једног коња, длаке зекасте, маторог 7 год., који је жигосан држав. жигом на нрату „В, (< поткован у све четири ноге немачким ковом, без роваша и других знакова. Начел. ср. јасеничког актом Бр. 1 0.488. моли све подицпјске и општинске власти п прив. лица да обрате пажњу на коња овог, па оа пронађеним наддежно поступе. Јеврем РосиК жандар ваљевског одреда са сдужбом при Ребероновом 1'уднику и Аврам Шутанац, отпуштени жандарм, ноћу између 10. и 11. ов. м. у наиитом стању, дош.ш су у кафану у Поћутн, затим кући Милоша Поповића. Одавде су ишли на више моста где су пили и говориди да су се одметнули у хајдуке. Од Милоша узели су сат, па су затим отишли

пут Дебелог Брда и до данас. ниоу се иратили Обојица имади су на соби од одела копоране и чакшире, од шајка, а Јеврем још и жандармски шињел и блузу. Аврам је имао кратку магацинку, а Јеврем своју жандармску пушку, која јо по свој ирилици покварена. Зато гди год оу дошли тражио је пушку. Јеврему јо 30 година, раста је средњег, дежмекаст, образа пуних, косе смеђе, бркова омеђих, брија се, кад гледа у човека жмирка. Авраму је 28 год., раста је малог, добро развијен образа иуних косе црне, бркова малих смеђих и горе увијених. Оба су склона опијању. Начедник среза

ваљевског актом Бр. 5 322 доставља ово свима полицијоким и оппггпнским властима и моли их да на њих обрате пажњу, које на случај проналаска треба стражарно њему снровести. УБр. 17.258.

НЕСТАЛ0 Г А Драгол.уб Аранђелови!. ђак IV. разреда, гимназије „Краља Александра" у одељку класичном, син Ћире Аранђеловића кафеџије из Младеновца, 27. пр. м. отишао је негде из овога отана (у Београду) и сви покушаји за његов проналазак од стране његовог оца остади су боз успеха. Држи се, да је ово учинио с тога, што није баш најбољи ресултат показао при испиту. Његов отац моли све полицијске и општинске власти као и грађане, да ако тпто сазнаду о Драгољубу да му одмах јаве и њега

доведу; којима ће поред благодарности и трошак признати. Аранђеловићу је 1 6 година, стаса је према годинама високог, косе смеђе, дица округлог и бедог, очију смеђих ; на левом образу има ожиљак од Фирцигера. Слово вр" тешко изговара. Био је у сако одеду, боје голубије, на глави је имао црн Филцани и мекан шешир и цицеде на Федер. Однео је и врскапут грао боје.

ИЗЈАВЕ И П0РУКЕ УРЕДНИШТВА Дечко од 1 3 — 1 5 година, може добити место за ученика у ФотограФском атељеу нашег уредништва. Садржај : I. Службени део. — II. Стручни и научни део : 1) Револуционарни и политички бунговници; 2) Телесне и смртне казне. — III. Поучно забавни део: 1) Непозната добротворка; Из страног света; 2) Занисници из мртвог дома ; 3) Мртва рука. — IV. Поуке и обавештења. — V. Службене објаве: Тражи се; Потере; Нестало га; Изјаве и поруке уредништва.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОЛГПВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА УЛ. БР- 14