Policijski glasnik

ВРОЈ 26 и 27

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

СТРАНА 199

вском, округа омедеревског, и образују засебне општине под називом: „врановска" и »радиначка" Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела 18. јуна 1902. године, II ј \« 14.424 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општичама одобрено је решење Државног Савета од 13* јуна ове год., бр. 3025., које гласи : • да се село Добро Поље, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине добрујевачке, у срезу бољевачком, округа тимочког, и образује за себе општину под називом : »општина добро-пољска". Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године, ГШ 15.169 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу §. 6. закона о месгима решено је: да се општина близначка, у срезу хомољском, округа пожаревачког, ио изјављеној жељи својих становника, од сада назива: „општина сигачка". Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 21. јуна 1902. године, Пј \» 15.213 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на цредлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 10. законао општинама одобрено је решење Државног Савета од 2. јуна ове год., бр. 3.023., које гласи: да се село Рушањ, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине ресничке, у срезу врачарском, округа београдског, и образује за себе општину под називом : »општина рушањска. <! Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. год. П№ 15.175 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I. на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове године, бр. 3.029., којегласи: да село Рпбаре, по изјављеној жељи својих становпика, одвоји од општине изворичке, у срезу хомољском, округа пожаревачког, и образује за себе опглгину под називом: »општина рибарска. 8 Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. годпне П№ 15.176 у Београду.

Указом 1Беговог Величанства Краља Александра I. на предлог Министра упутрашњих дела, а на основу члана 10.закона. о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове год., бр. 3.022., које гласи : да се села: Сремчица и Вел. Моштаница, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од општине сремачке, у срезу носавском, округа београдског, па да село Сремчица образује за себе општину иод називом: „општина сремачка," а село Вел. Моштаница да образује за себе општину под називом: »општина волико-моштаничка«. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године П№ 15.174 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на иредлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове год., бр. 3.026., које гласи: да се село Гамзиград, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од оиштине метовничке у срезу зајечарском, окр. тимочког, и образује за себе општину нод називом : »општина гамзиградска." Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 12. јуна 1902. године ПјУ; 15.183 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, напредлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове год., бр. 2.030., које гласи: да се село Смрдљиковац, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине дуговачке, у срезу колубарском, округа београдског, и образује за себе општину под називом : „општина смрдљиковачка®. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године 1Ш 15.177 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове год., бр. 3.021., које гласи: да се села: Липе, Шалинац и Кулич одвоје од општине липске, у срезу подунавском, округа смедеревског, и да по изјављеној жељи својих становника село Липе образује за себе оппггину под називом: »општина липска 1 ', а села Шалинац и Кулич образује општину под иазивом: „општина шалиначка". Из Канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године. П№ 15.172 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове год., бр. 3.018., које гласи: да се село Рибаре одвоји од општине црнољевачке, а село Ђуринац од општине дервенске, у срезу сврљишком, округа нишког, и по изјављеној жељи својих сгановника образује за себе општину под називом: »опнггина рибарска«. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године, ПДј 15.171 у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Александра I, на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 10. закона о општинама одобрено је решење Државног Савета од 13. јуна ове год., бр. 3.017., које гласи: да се село Преконога, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од општине дервенске, у срезу сврљишком, округа нишког и образује за себе општину под називом: »општина преконошка®. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 24. јуна 1902. године, П№ 15.178 у Београду.

СТРУЧНИ И НАУЧНИ ДЕО

РЕВ0ЛУЦИ0НАРНИ И П0У1ИТИЧКИ БУНТОВНИЦИ Од Ч. Домброзе Превео Д-р Н. Петронијевић (Наотавак) У своме осећању величине он тврди, да никада није био сиромах и да то ни сада није; у каФани даје 40 сантима бакшиша уз једну шољу ка®е. Он тврди, да га је његова вештачка рука стала 500 лира, док ју је напротив добио бадава. Свако писмо, свака молба коју шаље потписана је његовим потпуним именом, презименом и титулом. Он, апостол социјалне једнакости, пише једноме своме пријатељу, да му 300 лира нису довољни за његов дневни трошак. Кад су му обратили пажњу на то, да је при таквим захтевима немогућ систем економске једнакости, он то неће да разуме и тражи да докаже противно. Пребаци ли му се, што је био секташ, он одговара да се тога не стиди, да има добрих и рђавих секти ; у осталом он би био радо постао њихов вођ. И ако је чврсто одлучен, да реФормише