Policijski glasnik

СТРАНА 300

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 37 и 38

Панта Влагојевић, пекарски момак, из Крагујевца, извршио је опаону крађу Милутину Ђокићу, гхекароком момку, код Владе Аћимовића пекара из Крагујевца, па побегао. Стар јо 19 година, црномањаот, ћосав, одевеи у црно одело, на глави има црни штофани шешир, а на ногама ципеле. Моле ое све полициоке власти да Панту живо потраже, и нађеног спроведу иачелотву округа Крагујевачког, с позивом на Бр. 13.100, или Упр. гр. Београда Бр. 26.209. Обрад — Обрен Н., надничар у млину Радовића и комп., из Крагујевца, ноћу између 2. и 3. ов. м-ца, на опасан начин извршио је крађу Јеремији Радовићу, надничару, украо му је пар одела сељачког, једну гуњу од сигавог сукна, нову астраганску шубару, тканице дугачке сељачке, оштета је 50 динара. Стар је 19 — 20 год., науснице га тек нагариле, висок црни очију, нос орловски, кукаст, одевен у сељачком оделу. Моле се све полициске власти, да Обрада зкиво потраже и нађеног спроведу начелству округа Крагујевачког, с позивом на Бр. 14.669, или Упр. гр. Београда Бр. 26.209. Марија жена Ивана Вујичика, из Шапца, притвореница нрвостепеног суда ужичког, побегла је 9. ов. м-ца, из болнице и однела је собом ствари Круне Глизовић, болничарке и то: једне папуче кожне, један прстеп златан и један сребрн, једну кецељу, једну сукњу, две шамије, два пара чарапа. Моле се све полициске власти, да Марију живо потраже и нађену спроведу начелству округа Ужичког, с позивом на Бр. 9.699, и.ш Упр. гр. Београда Бр. 26.538. Љубомир Љубинковић, надничар, из Шапца, оитужен је код начел. окр. подринског, за дело из § 91 6 кривичног закона. Кад га је хтело начелство, да узме на кривични испит, он је незнано где побегао. Љубомир је родом из Добринаца у Срему. Моле се све полициске власти, да Љубомира живо потраже, и нађеног спроведу начел. окр. Подринског с позивом на Бр. 10.925, или Упр гр. Београда Бр. 26.077. .Тован Рохар, млинарски раденик из БудимПеште, извршио је на опасан начин крађу, Лазару Костатиновићу трговцу из Смедерева, где је као момак у млину радио. Он је стар 23 год., црномањаст, бркова малих од одеда има на себи капут и пантадоне од материје све избелиле од брашна, говори потпуно српоки, очи црне, крупне. Моле се све полиц. влаоти, да га живо потраже, и нађеног спроведу начелотву округа Смедеревског, о позивом на Бр. 9.609, или Упр. гр. Београда Бр. 26.927. Љуба — Љубомир СтанковиЦ зв. Бећар, зидар каменорезац, из Џепа, 14. овог месеца покрао је Милана Крстића, глачара веша из Ваљева одневши му следеће ствари: 1 зимски капут, једне црне панталоне са црним пругама, једне преФарбане црне панталоне, 1 блузу кафе браун, пошто је крађу извршио побегао је незнано где. Стар је 2 8 год., расга средњег, плав, пун с малим плавим брковима, говор му је промукао, у оделу је, које је покрао са жутим штофаним шеширом, на ногама опанке. Моле ое ове полициске власти, да Љубу живо потраже и нађеног сироведу начелству округа Ваљевског, с позивом на Бр. 9.4 64, или Упр. гр. Београда Бр. 27.882.

'Борђе АнтиЦ из Зворника, у Босни, бив. раденик ребељског рудника, окривљен је за покушај убиства, над Магдаленом Шут, кафеџиком из Ребара, и исти је отишао незнано где. Ђорђе је стар 22 год., средњег раста, дежмекаст, косе омеђе, без браде и бркова, у цивилном оделу. Моле се све полициске власти да Ђорђа живо потраже и нађеног спроведу начелству среза ваљевског с позивом на Бр. 8.261, или Управи гр. Београда Бр. 27.54 1. Миленија удова пок. Радосава Н. Јовановића, Циганина, а бив. ковача, из Ловаца ср. беличког, окр. моравског налази се под истрагом код власти среза беличког зато, што је 15. Фебруара ове године извршила убиство са предомишљајем тровањем над својим мужем Радосавом. Миленија је ио народносги Циганка, има јој 24. године, врло живе нарави, и у опште симпатична појава. Владања је врло рђавог, јер је у селу била иозната као блудница и као таква врло често бегала је од свога мужа. По извршеном убиству побегла је са Стеваном Радосављевићем, Циганииом из Ловаца, својим љубазником, и тек је у мају месецу ове године ухваћена од стране начед. среза тимочког који је спровео начелнику ореском у Јагодини. Стеван међутим још није пронађен. Доносећи слику Миленијину, коју смо добиди од г. Мил. А. Бранковића ор. писара и која може да посдужи као помоћно орество за пронадазак Стеванов, јер ће ова потсетити свакога ко их је заједно виђао, понављамо ранију потерницу за пронадазак Стеванов. Пронађеног ваља спровести начелнику ср. беличког. Д-р Јанош Хаувер, адвокат, из Велике Каниже, пошто је извршио више казнимих дела — крађа и ФалзиФиковања јавних докумената, 14. септембра ове године побегао је незнано где. Њему је 41 год., вере је римокатоличке,

висок, јак, косе и бркова омеђих, у лицу бубуљичав, очију плавих, зуба лепих, подваљка набуситог, а испод подваљка носи малу браду. Говори мађарски и немачки. На молбу овд. аустро-угарског посланства које држи да је бегунац можда у Србију прешао Управа града Београда расписује потерницу за

њим, те иозива све полициске и општинске власти, да Јаноша живо потраже, и нађепога њој спроведу с позивом на Бр. 26.987.

Т Р А Ж И С Е Мијаила Марковића, из Крушевца, по занимању казанцију — калајџију, пушкара, тражи начел. окр. Крушевачког актом од 16. оепт. ове год. Бр. 9.77 3, иоти има да се упути X. чачанској нуковској окружној команди. Стар је 3 8 — 4 0 год., виоок, добро развијен, црномањаст, пун, по мало богињав. Моде ое све полициске власти да нађеног Мијаила упуте начелству округа Крушевачког, с позивом на Бр. 9.773, или Управи гр. Београда Бр. 27.746. Крсту сина Вујице Илића, из Скржута, тражи начелник среза ужичког, актом Бр. 7.266, исти је отумарао од куће незнано где. Стар је 12 година, средњег раста, беличаст, на себи има кошуљу од дебелог платна, сукнени зубун, на глави шајкачу, на ногама нове опанке и чарапе. Моле се све полициске власти, да Крсту живо потраже и нађеног спроведу начел. ср. ужичког, с позивом на Бр. 7.266, или Унрави града Београда Бр. 2 6.579. Косту Никчевића, родом из Ужица, тражи начелство окр. ужичког актом Бр. 8.796, исти је Коста 1. ов. м-ца нобегао од свога газде Сретена Костића, кафеџије из Ужица. Кооти је 13 година, стаса малог, косе смеђе, образа округлих, чеда обичног, очију црних. Нађеног треба спровести начел. окр. ужичког с позииом на Број 8.796., иди Управи града Београда Бр. 24.948.

Садржај 1 I. Службени део. — II. Стручни и научни део: 1) Станарина полициских чиновника; 2) Телесне и смртне казне; 3) Скитнице. — III. Поучно забавни део: 1) Кибицер; 2) Ригла; 3) Запионици из мртвог дома. — IV. Поуке и обавештења. — V. Службене објаве: 1) Потере; 2) Тражи ое.

-> ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОЛГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА УЛ. БР- 14.