Policijski glasnik

СТРАНА 352 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 45

притвореницима пуштени у авлију, ради вршења нужде, и до данао се ниоу могли пронаћи нити ое сами јави.ш власти, и ако је суд поступио у свему по § 310, 311. 312 и313 крив. суд. поступка. Пошто је признањем дела крађе од отране оптуженог Јевтимија — § 225 крив. поступка и тиме што су крађене ствари нађене код њега — т. 8. §. 121 крив. суд. пост. утврђено, да је оитужени Јевтимије учинилац овог дела опасне крађе из 8 223 крив. зак. т. 2 а терећењем и оптуж. Отанислава — т. 4 § 123 крив. суд. поотуп. и тиме што је и раније ооуђиван за опасне крађе т. 6 § 121 крив. суд. ноступка утврђено је да је и оптужени Станиолав саучесник у извршењу овога дела •— то крушевачки првоотепени суд на оонову § 314 крив. суд. поступка овим позива оптуженог Јевтимија и Станислава,. да у року за три мвсеца од данас арестану крушевачком ирвостеаеном суду, да се пресуди кривица њихова, не учине ли то, оуд ће и без њиховог приоуства пресуду изрећи. Од отране крушевачког првоотепеног суда 20. октобра 1 903 г. № 204 48. Крушевац. Вилиман ВасиЦ коцкар из Вел. Дренове, решењем иоледне власти среза левачког, од 16 овог месеца Бр. 1 1 399, отављен је под криничну иотрагу и у притвор, за извршену опасну крађу Сгојану Перићу трговцу из Рековца.

ЈПошто се Вилиман није могао до данас пронаћи, те да се стави у притвор, начелство окр. моравског, моли све полицијске и општиноке влаоти, а млађима препоручује, да у своме кругу живо потраже Вилимана и нађеног под јаком стражом њему спроведу, с позивом на акт под Бр. 14089. Вилиману је 22 год, високог је раста, плав, сувоњав, има обичај често да се опија. Ради лакшег проналаска износимо слику Вилиманову. Маринво Тодоровић, Најдан Тодоровић и Тодор СтанојевиЦ из Стрижила, имају да се узму на одговор због кријумчарења дувана, но

Драгутин и Драгутина Петровића, „Тонџију" кесароше и нађене њему упутити. Изнооимо им и слике ради лакшег проналаска. ПР0Г71АШЕН ЗА ХАЈДУКА Објавом начелства окр. крајинског, од 10. октобра ове год. Бр. 7038, отштампаној последњи пут 17 иотог меоеца у бр. 237 СрпНовина, позвав је на основу чл. 2. закона о утамањивању и хватаљу хајдука одметник, Дука

и општинским властима, да у своме кругу потраже Љубомира Јаковљевића, званог „Гољу"

иоти су отишли од својих кућа незнано где. Моле се све полициоке власти, да их живо потраже и нађене спроводеначелнику среза крагујевачког, о позивом на Бр. 4887. УБр. 32564.

Т Р А Ж И С Е Према депеши нечелника ореза левачког, Вр. 12042, прспоручује ое овима полициским

НоваковиЦ тежак из Шавне, да се у року од 15 дана, пријави и преда влаотима. Према извешћу начел. ср. поречког, од 2 о. м-ца Бр. 6997, Лука се до оотављеног рока није предао ни једној полициокој влаоти, с тога начел. округа крајинског, на основу чл, 3 закона о хватању хајдука, решењем својим од 2, о. м-ца Бр. 8766., огласило је Луку за хајдука, о тим да је слободно свакоме од данао убити га. Лука има 23 год., омален је, добро развијен, лица округлог, очију илавих, косе смеђе , у дееном уву има минђушу у виду дугмета, нема једног предњег зуба, на глави има белегу од повреде.

КРИМИНАЛНЕ БЕЛЕШКЕ И ДОГАЂАЈИ У ЗЕМЉИ 12. октобра. Велика, удова Милосава Лукића, из Влаоотинаца, нађена је у својој кући обешена. 14. октобра, иред вече. Јован Л. Јоновић, из Малог Извора, среза бољевачког, убио је секиром Нетра Станковића, онд. код Тимока атара општине мало-извороке. Кривац је у рукама власти. Истрага је поведена, а дело признаје. 14. октобра. Нека баба Стојана из Лазаревца, среза прокупачког, прелазећи испод села Доњих Точина у срезу кооаничком, реку Топлицу ту је се и удавила; њен леш собом је однела њена породица. Потребан извиђај предузет је. 16. октобра. Игњат Кузмановић, из Курјаче, округа пожаревачког, убијен је пред својом кућом. Убиство су из освете извршили Вучко Живојиновић, и његов син Богдан онд. Убице су стављене нод истрагу и у притвор, а по свршеном ислеђењу спровешће се суду. 16. октобра, ире иодне. Вучко Петровић, из Горњ. Црнатова, среза добричког, брао је сучке у шуми овог оела. Ту га је гађао из пушке Сава Цветковић, онд. и јамачно сачмама нанео му је шест лаких рана. Они су били у завади. За Савом се трага. 16. онтобра на обали Дрине нађен је леш Кате жене Ђорђа Вукосављевића, Финанс. стражара. Пала је сумња на Ђорђа, да ју је он бацио у Дрину, Истрага је одмах поведена. 18. октобра око 2 'Д оата по нодне, на државном путу Краљево — Рашка, а на 200 метара у близини кафане лонашничке, погинуо је Добривоје Тодоровић — Сувочесмаковић, из Богутовца ореза жичког. Убиство је извршио Филин Бањанац, онд. нехатно на овај начин: Добривоје и Филип, враћајући се из цркве куда су носили олавоке колаче ради прекаде, пуцали су из малог пиштоља — самокреоа. На путу државном, а у близини својих кућа хтео је Филип да још једном испали, но исти није хтео иопалити; држећи у једној руци пиштољ, Филип је хтео да промени капиолу и метне нову. Покојни Добривоје држећи и сам левом руком за цев од пиштоља, коју је окренуо себи, ка трбуху, он је деоном руком, са бритвицом, копкао око каписле и око шалитре и сумпора из каписле, која је била у сиоку, те пиштољ опали и погоди га у трбух, па ова ватра и оукија уђу у трбушну дупљу, пробије црево и разбије крвне судове од чега је наступила и смрт. Филип је признао дело, кривична истрага предузета је, а ислеђењем утврђено је да неможе бити олучај намерног убиства.

Љубомир

ЦЈТАМПА КРАЉ СРП- ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н ДИМИТРИЈЕВИТ, ДОСИТИЈЕВА У/1- БР. 14-