Policijski glasnik

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 23

Лепосави Панић , са отаном македонска улица бр. 8. 1. ов. м-ца, непознати крадљивац украо је бакарни бакрач , који је оредње ве.шчине, опоља црвен, изнутра калајиоан, запремине од 3 0 литара. Скреће се пажња овима по .1 ициским властима на ову покрађу; у случају проналаска крадљивца треба спровести Управи града Београда, с позивом на Бр. 19508. Хугу Ципелу, керамичару овд., са станом на «Хаџи Томиној" цигљани, непознато лице 2. ов. м-ца, украло је сребрн сахат са златним ланцем и 2 здатна протена из куће. Сахат има 3 капка, бројеви оу исписани арапским циФрама црвеном бојом. Ланац је дуг 0-40, прстење има камење и то : један дијамантоки и један омарагд, — све вреди 150 динара. Скреће ое пажња овима подициским властима на ову покрађу, у олучају ироналаока крадљивца треба спровести Уирави града Београда, о позивом на Вр. 19553. Стеван Стевановић , из Годљева , среза рачанског, који је био у притвору код начел. ореза ваљевоког, побегао је 7. ов. м-ца из притвора. Стеван је раста оредњег, очију омеђих, носа кукаотог, гледа испод очију. Позивају се ове полициске влаоти да Стевана најживље потраше и нађеног спроведу начел. ореза ваљевОког с позивом на Бр. 5 278. УБр. 19789. Ноћу, између 31. пр. и 1. ов. м-ца, непознати крадљивци ушли су у стан Јулијуса Франка, радника са Чукарице, и однеди су му: 10 пари кошуља, 6 салФета са монограмом „А.." 6 ком. пешкира са монограмом оЈозеФ," (нотес,) нове панталоне, 4 ком. женоких сукања и 6 пари чарапа. Скреће се пажња свима полициским вдаотима на ову покрађу; у случају проналаска крадљивца треба спровести начелнику ореза врачарског, с нозивом на Бр. 792 5. УБр. 19781. Михаило Живковић., из Вучака. округа смедеревског, осуђеник београдског казненог завода, побегао је 6. ов. м-ца, из аде државне у Ћуприји. Михаило има 30 год., раота је средњег, црномањаст. Позивају ое све полициске вдасти да Михаила најживље потраже и нађеног' спроведу управи економије у Ћуприји с позивом на Бр. 2412. Првостепени суд за варош Београд, решењем својим од 17. септембра прош. године Бр. 21.959, отавио је под суд и притвор Радована Порубовића, привременог иоштара, због проневере државног новца. Радован, који је у бегству, има 28 год., смеђ је, раста средњег, танак, смеђих очију, бркова малих, брија се. Позивају се све полициоке влаоти да Радована најживље потраже и нађеног опроведу првоотепеном суду за град Београд с нозивом на Вр. 14314. УВр. 195 43. Стојмен Станковић и Трајко С. Ђокић, одвели су 2 5. пр. м-ца ТравдаФилу кћер Милана Илића, и отишли су незнано где. Стојмен је стар 29 год., високог је раста, смеђих бркова, дица крупног; Трајко је отар 3 3 год., високог је раста, бркова дугачких смеђих. ТрандаФила је отара 19 — 20 год., омаденог раста, плаво косе. Позивају се све полицијске вдасти,

да напред именоване потраже и нађене опроведу нач&шику среза пчињског, о позивом на Бр. 6860. УБр. 18660. Витомир Матић, нз.Грбице, бив. бдагајник општиноког суда, извршио је разне злупотребе и утаје повца п по извршеном деду побегао. Вигомир је стар 26 год., оредњег је раота, без браде и бркова. Позивају ое све нодициоке власти да Витомира најживље потраже и спроведу начеднику среза гружанског, с иозивом на Бр. 10586. УБр. 19743. Непознати крадљивци, ноћу између 2. и 3. ов. м-ца, провалили су дућан Хајима Елијаса аСолунца,» трговца из Смедерева, увукди се у иоти и украли један купон акција Народне Банке за 1 903 год. Бр. 0-5406 — 20, један комад вуненог штофа за женоке хаљине боје вроза" од 20 метра, један комад вуненог штофа од 20 метра боје атегет," један комад вуненог штофа за <,женске хаљине боје плаве-сигаве од 2 5 метра, један комад од 15 — 20 метра вуненог штофа за женоке хаљине боје каФебраон, један комад од 2 5 — 3 0 метара штофа за женоке хаљине ( ,пепито-зедених штрафта, 8 један комад плиш иорхета од 40 мет. боје црвене са црним штрафтама, један комад цица од 3 0 мет. оа црвено-црним штраФтама, један ком. материје памучне од 20 мет. са црно-плавим штраФтама., један ком. пдиш поркета од 4 0 мет. боје црно-пегаве, један ком. пдиш поркета карираног, 100 мет. мола, 10 —12 пари ципеда мушких и женоких црних, жутих; једну везу од 10 — 12 чаршава за стодове црвених, једну везу од 20 ком. кецеља женоких од окофорта, разне боје, 10 ком. штоФаних пантадона, 10 — 15 ком. пантадона од материје разне боје, 15 комада прсдука мушких разне боје, 5 ком. кишобрана мушких, полусвидених са гвозденим штаповима. Позивају ое ове подицијоке власти, да крадљивца и покрађу најживље потраже, и крадљивца опроведу начел. окр. омедеревоког, о позивом на Бр. 6083. УБр. 19528. Радисав Радовановић, ооуђеник пожаревачког казненог завода, из Вратинца, округа пожаревачког, побегао је 7. ов. м-ца са рада из Љубичева. Радисав има 24 год., средњег је отаса, косе, обрва и очију смеђих, бркова малих смеђих. Позивају се све полициске вдаоти, да Радисава живо потраже , и нађеног спроведу пожаревачком казненом заводу у Пожаревцу, с позивом на Бр. 1 304. УБр. 19955. Јанко Јовановић, Циганин из Забдађа, 7. ов. м-ца око 5 часова по подне, побегао је испред спроводника. Јанко је оредњег стаоа. ПозИвају се ове полициске влаоти, да Јанка најживље потраже и нађеног снроведу начел. среза подгорског с позивом на Бр. 4849. УБр. 1 9955. Украден коље. Између 1. и 3. јуна тек. год., у возу на железпичкој прузи Боцен Грац, из једне закључане путничке горбе. украђен је један бриљантоки коље у вреднооти од нрилике 20.000 круна. Коље се састоји из 7 7 комада ( , ажур" у сребру фасованог најчиотијег брилијанта, састављен из 17 дедова а у оваком по 4 камена. Поред тога у оредини је једна звезда од 7 већих каменова а и 2 камгна па крајевима где се ово коље око врата закопчава. На молбу бечке подицијоке дирекције пуштамо ову потерницу.

За иронадазак овога коље-а одређена је награда у 24 00 круиа.

СКРЕЂЕ С Е ПАЖЊА Милан Илић, коцкар, родом из Параћина, ухваћен је у Краљеву 9. априла т. г. њега је председник тамошње општине г. Ваоа Коотандиновић. лично ухватио баш у моменту, када је овај био завукао руку у џеп једном сељаку да му кесу извуче. По издржаној казни Милан је сликан*) од стране онштине краљевске.

Према акту начеднику среза жичког, од 22. пр. м-ца Бр. 6159, износимо ову слику и окрећемо пажњу подициским и општинским влас■гима на Милана коме је овај нооао — сечење кесе — једино и најмилије занимање. ИСПРАВКА У броју 20. и 21. а у Збирци Св. Јањића, која ноои име « Грађански-судски иостуаак" поткрале ое ове иогрешке: У првом ступцу стр. 15 4 а трећем одељку одоздо (четврта реч из почетка) меото аДелују" треба а делају У другом отупцу а у другом реду одозго (друга и трећа реч из почетка) меото (( нагдашавати извршне" треба „назначаватиизвршно-," На отрани 156, у трећем ступцу, а у петом реду текета §. 466. одозго стоји (( Збор. 5 4 отр. — 0 а треба „Збор. 56. стр. 80;" На отрани 160 у првом огупцу а пооле 28 реда треба да отоји : ( ,Ло акту Уираве Фондова од 5-11-04 Бр. 2665." На страни 160 а у трећем отупцу пооле петог реда одоздо, место «Кад се суоед потпише, — не може противно доказивати, 8 треба да стоји «Кад се сусед иотиише на таиији, — ме може иротивно садржају исте доказивати." Молимо читаоце да ово поправе. Уредништво.

*) Слика је требала да буде боља а и тачан лични опио требало је прибелелшти и поелати уредииштву

ЦЈТАМПА КРАЛз. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА УЛ БР- 14.