Policijski glasnik

СТРАНА 360

110ЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 43

Љубомир С. Вучковић , земљоделац из Ладинаца у орезу сврљишком, одговара код начедника среза сврљишког за наоидно одвођење и сидовање , али се палазн у беготву. Он је стар 33 годиие, висок, црномањаст, обријапе браде и бркова, на гдави ноои шубару. Провађеног ваља стражарно спровости поменутон начелнику с позивом на двпешу Бр. 1 1547. Костандин Стојановић, из Кушиљева, који је био у притвору код начелника ореза моравоког округа пожаревачког због паљевине, побегао је 17. т. м-ца. Нека га све подицијске и оншгпноке власти најживље потраже и о резултату трагања известе поменутог начелника с иозивом на депешу Бр. 1 3802. Јован Томић, тежак из Вратаршше, налазио се у притвору код зајечарског првостепеног суда због убиства, али је 12. тек. м-ца пред вече побегао и до сада се није могао пронаћи. Јован је стар 55 година, висок, танка стчса, косе црне, проседе, подшишаних бркова, без особених Знакова. Одело пма од црног шајка, на ногама опапке ; ири себп има сребрн сахат са ланцем од месинга. Нека га све подицијске и онштипске власти пајживље потраже п пронађеног страЈкарно упуто зајечарском прВостепеном оуду с позивом на Бр. 1 8 499. Исидор Ивановић, келнер из Новога Села у срсзу студеничком, који је код начолства окр. крушевачгсог одговарао за покушај преваре, побегао је из притвора. Исидор ]е стар 2 4 год. добро је развпјеп, црпомања т, црнпх бркова, брија сс, у оделу јо грађапском, са поцепапим цппелама и половппм црпи.м шешпром. Пронађсног Испдора вал.а стражарпо спроаести поменутом начелству опознвом надепешу Бр. 9591. Непознати крадљивац ноћу између 10. и 11. т. м-ца обио је дућан Војина Мићпћа, бакалина из Крагујевца, и однео: 5 бушених дуката, 90 динара у новчаницама од по 10 динара, 70 динара у сребру и 20 дипара у ситном новцу; за тим, 1 златан и 1 сребрн женски сат, 1 пар сребрних минђуша са дијамантима и 3

Крађа стоке. Ноћу између 10. и 11. т. м-ца непознати крадљивац обио је тор Алексе Мицића, тежака из Речке у срезу неготинском, и отерао 10 комада белих оваца. Начелник среза неготинског, депешом Бр. 1 1659, моли да полицпјске и општинске власти трагају за крадљивцем и иокрађом, као и то, да га о резудгату трагања известе.

Софији , но не уме да покаже код кога. Како је он посве сумњнв, то га је кварт варошки Управе града Београда казнио као скитницу са 2 0 дана затвора с тим, да му се изнесе ФотограФИја у (,Полицијском Гдаснику. 8 Скреће се пажња свима полицијским и општинским вдастима, а приватни се моле, ако што знају ближе о овој личности, да известе поменути кварт с позивом на Бр. 1 3449.

Сидеров КО ЈЕ ОВО?

Карадимов Јанеф

У иритвору Управе града Веограда надази се дицс, чију ФотограФију износимо, и које је

златпа прстена. Скреће се пажња полицијским и оиштинским вдастима на ову покрађу и препоручује им се, да за покрађом и крадљивцем трагају, па о резултату известе начелство округа крагујевачког с позивом на депешу Бр. 1 6.425.

изјавило, да се зове Јан Смит, родом из Њујорка. Јан је стар око 20 година, сувоњав, средњег стаса, граорастих очију, говори енглески и по мало немачки. Код себе нема никаквих исправа, а каже да је био кеднер у

СКРЕЋШ С Е ПАЖЊ1

Ђорђе Сидеров, Јанко Карадимов и Атанасије ЈанеФ, по казивању бугарски војни бегунци, већ месец дана налазе се у Ваљеву, али никако ниоу хтели наћи себи рада, већ су се 4. т. м. са једним тамошњнм мештанином ногодили за 4 наполеондора, да их овај преко Шапца преведе за Аустро-Угарску. Овај је то покушао, али кад су дошли у Владимирце, он извести среску власт, пошто је у њих посумњао да су неки деФрауданти или крадљивци, те су тако спречени у својој намери и враћени у Ваљево. Сидеров и ЈанеФ су по казивању, грчке народности, а Карадимов бугарске. Сидеров има на челу више левог ока белегу од посекотине, а говори добро и Француски. Да би се могло сазнати, да ли оу ока лица у пролазу кроз Србију извршила где какво казнимо дело, као и то, да ди оу они заиста те личности, за које ое издају, начелство округа ваљевског, акгом Бр. 13667, послало је уредннштво њихову ФотограФију с модбом да оо она изнесе у «Подицијскомо Гласнику.» С тога се скреће нажња свима полицијским и општинским вдастима, да у горњем смиолу поднеоу потребне извештаје поменутоме начелотву.

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, 2.ушан У>. тТлимпић