Policijski glasnik

СТРАНА 416 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК _ Б|Ч)Ј

Штампа ^раљ. Срп. Државиа Штампаркја ургдник, Иушан ЈЈлимпић

10. Стевану кШваби" из Д. Милановца један мали бакрач и једну зобницу. Позивају ое ове полицијоке и општншже власти, да Алексу, који ће бег оумње п даље продужитн отари занат, можда још и у већој мери, живо потраже, и пронађеног стражарно спроведу начелнику ореза голубачког о позивом на акт Бр. 10503.

КО ЈЕ ОВО? Позорник у Шумадиокој улицп овде у Београду нашао је 1. децембра тек. године ово лице женекога нола. где на у.шци лежи мртво.

Извршеном оекцијом утврђено је, да је ова баба, стара око 55 година, умрла напраоно природном омрћу, али ое ове до сада пије могао утврдити њен пдентитет, ма да оу чињена пропитивања свуда по околини. Ако би ко познао ово лице, моли се да се јави кварту врачарском Управе гр. Београда, где се налази нредмет по смртн његовој, П 0 Т Е Р Е Рача Петровић , коцкар и варалица из Гор. Матејевца, ореза нишког. извршио је 14. нр. м-ца више иревара у Јагодини, преотављајући ое као Иетар Јовановић, из Гор. Матејевца. Рача је оредњег стаса, у лицу омеђ, у лево око ћорав, од оделаима: половне уоке чакшире и дугачак копоран од жућкастог сукна, на глави шубару, око паса појао са гаироким силавом, на ногама опанке. Нека га ове иолицијске и општинокс власти потраже п у олучају проналаока спроведу начелнику среза беличког <• позивом на акт Бр. 21232. Стојан Ад. Стојановић, земљод. из Новог Корита, среза тпмочког, који одговара код начелника среза тпмочког за крађу оваца, побегао је нз притвора поћу нзмеђу 2. и 3.

ов. м-ца. Стојан је стар 2 4 године, средњег раста, добро развијен, оа малим брковима без браде. Нека га све полицијске и општинске власти потраже, и у .олучају проналаека стражарно спроведу начелнику среза тимочког о позивом на депешу Бр. 12516. Непознати крадљивци ноћу између 2 4. и 25. пр- м-ца обиди оу радњу Душана Тодоровића, обућара из Ниша и нокради ове отвари: два пара недовршених нових чизама од фикследера, два пара нових папуча од јухта, један пар нових дечјих цппела од јухта и два пара нових дечјих ђонова. Обраћа се пажња свима подицијским и општинским властима да потраже крадљивце и крадене ствари, и у случају проналаска да о томе известе начелство окр. нишког с иозивом на акт Бр. 2 37 36. Непознати крадљивди ноћу између 27. и 28. пр. м-ца отворили су удешеним кључем врата на дућану Марка Поколице, трг. са Рашке, затим обили Фијоку и из ње однели: 7*| 2 наполеона у злату, 160 динара у српским новчаницама од по 10 динара, 8 цес. дуката у злату од којих је један пробушен, једну нробушену стотинарку, у сребру и никлу око 60 динара, у двонарцима савијеним у Фишеке око 40 динара, један стари аустријски новац, у никлу од 0*10 и 0*20 п. д., око 20 динара, неколико ситних турских новаца у вредности до 1 динар и 1 динар таксених попгганских марака од 0*10 н. дин. Нека све полицијске и опшгинске влаоти живо потраже крадљивце и у случају проналаска о томе известе начелника ореза студеничког с позивом на акт Бр. 1517 1. Крађе стоке. Дању, 11. пр. м-ца, непознати крадљивци украли су два коња из чајира Уроша Брковића, земљоделца пз Теочина. Један је коњ Војина Николића, земљоделца из Коштунића, матор 10 година, вран, подшишана репа, по задњим ногама има белих длака од оапињања, са жигом положено (сТ,» а други је Дамњана Ковачевића, из Теочина, матор 3 год., доратаст, непочишћен, у задњу ногу путаст,-цветаст, има две беле белеге на ртеници. Депеша начелника среза таковоког Бр. 11912. Ноћу, између 27. и 28. пр. м»ца непознати крадљивци украли оу два вола Данплу Ст. Милооављевићу, земљоделцу из Илина. Један је во матор 6 година, бео са жигом „в| 1 в , а други је матор 6 година, длаке жуто-плаве са жигом «в|1 в . Депеша начелника среза бољевачког Бр. 1 6041. 27. пр. м-ца око 5 чаоова по подне непознато лице украло је једног коња Тодору СтеФаповићу, хлебару из Неготина, а из штале механе Анђелића. Коњ је матор 8 година, затворено-зеленкаст, лиеаст, у задње ноге путаст, чакараст оа жигом «'Г,» без других роваша. Депеша начелства округа крајинског Бр. 10222. Ноћу, између 29. и 30. пр. м-ца, непознати крадљивци украли су из штале два вола Живану Најдановићу, земљод. из Смедовца. Један је во длаке црвене, матор 4 године, на трбуху бео, белог репа, у оба уха ровашен, са жпгом «ај1», а други је матор 4 године, длаке жуте, цветасг, без роваша, оа жигом «а|4". Акт иачелника среза негогинског Бр. 14012. Обраћа се пажња овима полицијским и опгагиноким влаотнма на ове нокрађе.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА — ч-:» Алекса, оин Аврама Матића, циганина, из Дворишта, среза голубачког, који је био под иотрагом и у притвору код ореске власти у Го-

лупцу због две опасне п више простнх крађа, 23. пр. м-ца провалио је зид на нужнику и побегао. Алекса је отар 16 год., омален, у лицу пун, ћосав, црн као и остали цигани, говори српски и румуноки; од одела има: прслук од црног а чакшире од белог сукна; на глави црну. јагњећу шубару, а на ногама опанке са врпцама. Од времена када је извршио прву крађу, а то је од 27. јула тек. год. Алекоа је отално био у бегству , све до на десетак дана пред овим новим бегством, п за то нреме према извештају начелнпка Ореза голубачког од 27. пр. м-ца Бр. 1 0 50?, извршио још и ове крађе : 1. Ђоки Јосимовићу , из Д, Милановца једап мали бакрач; 2. Јовану Митићу, из Каоне, среза звишког — једне панталоне од сукна и једие вунене чарапе; 3. Стеви Миковићу, из Церовице, код кога је служио ове јеоени: чакшире и гуњ од црног сукна, обоје ново, једне нове ткапице и два пара вунених чарапа; 4. Јови „Циганину'* ковачу из Кучева једну пушку оотрагушу; 5. Павлу Михаиловићу, из Брзе Паланке један кожух ; 6. Лици Р. Белчи из Добре — један нови гуњ од црног сукна, једну сикиру и један кајиш за опасивање ; 7. Павлу Н... рабаџији, из Мајдап-Иека гуњ н чакшире од црног сукна, једне ткаиице и један штап ; 8. Кости Н... касапппу из В. Градпшта једну коњску узду и једну платнену торбу; 9. Благоју Златином, из Добрс — јсдап пож н једну Фрулу, и