Policijski glasnik

СТРАНА 72

ПОЈШЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 9

Штампа 1\раљ. Срп. Државна Штампарија ургднкк, пушан Уј. ЈЈлимаић

Стојадин је стар 3 6 година, средњог расга, косе и браде смеђе, очију граорастих, у оделу сукиеио.м, а Љубица је сгара 17 годииа, средњег раста, .шца прапилног, има један мдадеж на горњој трепавИци девог ока. Нека све подицијске и опттинске нласти потраже Стојадина и Љубицу и у случају проиаласка снроведу их пачелнику среза пчињског с позивом иа депешу Бр. 3 06 2. Петар Чолови&, опасан крадљинац, који је преоудом ваљевског првостепеног суда Бр. 2 3 4 0 011 906. год. осуђеи на пет година затвора,

Марковића, бив. кеднера иначе скитницу, и ако се он био иријавио под лажним именом, те је одмах за њим наређена потера, којом се није допгло ни до каквог резултага, јер је он одмах по извршеним крађама умакао из Београда. Такође и расписи упућени за њим по унутрашњОсти остали оу без успеха. Држећи, да је се на љега и ове крађе заборавило; он пред Божић дође опет у Београд, и ма да је се од полиције крио ипак га њеиа два цивилна органа примете једном на улици и пођу за њим да га вдаети приведу.

судом варошког суда бр. 32183. као малолетник осуђен на шест месеци затвора. Сем тога више је пута нолицијски кажњаван због мањих крађа и скитње, јер је перадо хтео ма што часно радити. Скитајући прошле године, кад је био у беготву, по Србији, може бити да је још где учинио какво кривичио дело , у ком би случају требало известити Управу града Београда. Ж. Л.

Августа месеца прошле годиие одсола с.у бида ,у хотел „Лондону", овдо у Београду, два Јчитид.а и становали заједно у једној ооби. Једно ноћи у њихову собу дође на преноћиппе још једаи пугник , који се представио као Милован Марић, трговачки помоћник. К.ада су со учител>и сутра дан пробудили, а устаја.ш су раио, овога иије било у соби. Чим су се дохватили својих нантадона, впде.ш су да им пема новчапика, у којима је код једпога било ок.о 100 дин., а код другога девет иаиодеондора. По томе што је тај трећи г.оот такО раио отишао и што се никоме иије јавио нити за преиоћиште платио било је јасио, да је он извршио ове крађе. Учитељи су пријавили случај полицији и по опиоу она јо у крадљивцу позпала Милана

УТВРЂЕН ИДННТИТШТ

У 5. броју лис/га изиели смо слику коцкара „Товрљана", који јо већ неколико година живео под лажним именом „Милан Дазаревић". Цоводом публиковања његове ФотограФије и биографије иачелник среза жичког званично је известио Управу града Београда, да је дТоврљану" право име Танаско Радојковић, да је родом из Краљева и да га војне власли траже због одслужења рока у кадру, Иошто је ове ово утврђепо и с друге стране а и призцањем „Товрљановим" то га је Управа града Београда спровела цадлежној команди на одсдужење рока.

Кад је узет на кривични иснит и кад је видео шта све стоји противу њега, он је и сам признао кривицу, те је и но том отављен под кривичиу истрагу и у пригвор. Милап је и раније, 1 903. године, извршио опасну крађу Лишанину и Бешевићу, овд. бакалима на Краљевом тргу и за то је дедо ире-

дии&ра за једиу годину, у елегаитном гврдом иовезу. Новац треба слати благајни Министарства Унутр. Дела.

Стојадин — Тина Вучковић, обућар из Нараћина, чију смо иотерницу изнели у прошлом броју листа, ухваћен јо.

због више крађа, иобегао је из пожаревачког казненог завода још 29. јуна 1906. године и до данас се није могао иронаћи. Родом је из Арид 3 а, стар 2 5 год., средњег је раста, косе, очију и обрва црних, бркова малих и смеђих. Швивају <',е све полицијске и Општинске власти, да одбеглог Потра у својим домашајима најживље потраже, и промађеног спроведу Управи пожаревачког казиеиог завода с позивОм на акт Бр. 150)1907. год.

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Глас,)шка 1< за 1905. и 1906. год. могу се добити у цредништву ио цену од 20

Но чим су ови к њему пошли, он је нагао у бегство и после пола сата јурења по дорћодским улицама они га ипак ухвате и спроведу најближем кварту.