Policijski glasnik

ОТРАНА 240

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРО.Ј 29

Цветко Пајић, из Рибара у срезу беличком, Тодор Терзић, из Љубиша у орезу златибороком, и Милосав Бећић , из Средњег Добриња у орезу пожешком, ооуђеници београдског казненог завода, нобегли оу 6. тек. м-ца са рада у Добричеву. Цветко је стар 43 године, висок, добро развијен, жутих очију, коое смеђе, бркова риђих, браду брија. Врх од малога прота леве руке одсечен му је. Сада се надазио по други пут на осуди за разбојништво, и врло је опасан злочинац. Тодор је стар 3 4 године, висок, плавих очију, коое црне, бркова кратких и риђих. Од оообених знаковаима: белегу од посекотине у облику праве линије, правца кооог, величине 2 ом., на трећем зглобу оредњег прста деоне руке; белегу од посекотине у облику праве линије, правца хоризонталпог, величине 2 см., на оредини досне јагодице; брадавицу длакаву, у величини оочива, на средини десног образа. Тодор је такође био на другој осуди због покушаја хотимичнога убиотва. Милосав је стар 3 5 година, средњег раота, црне косе и бркова, жутих очију. Од особених знакова има белегу од посекогине у облику праве линије, нравца косог, величине 1-5 ом. на првом зглобу домалог прота леве руке. На ооуди је био за разбојништво оа нокушајем убиотва. Изноое се Фотографије одбеглих осуђеника и препоручује се свима по.шцијским и општинским властима, да за њима најживље трагају и пронађене под јаком стражом упуте београдском казненом заводу с нозивом па акт Бр. 3743.

Крађа стоке. Ноћу између 5. и 6. тек. м-ца непознати крадљивци украл.и су Страињу Радуџићу, из Р. Главе једног коња. Коњ је матор 8 година, доратаот, у десно ухо ровашен, са жигом «О в . Депеша начелника ореза поречког Бр. 5223.

Ноћу између 21. и 22. тек. м-ца неиознати крадљивци украли оу једну кобилу, са ждребетом, са паше Трифуна Стамболића. Кобила је матора 9 год., длаке кулаоте, цветаста и лшгосана. Депеша начелника среза ражаЊског Бр. 67 48.

ПОВИШЕНА УЦЕНА Решењем г. Министра унутрашњих дела од 7. овог месеца, ПБр. 1 1698, а на основу чл. 12. тач. б. зак. о јавној безбеднооти повишена јо уцена за оглашеног хајдука Радоја Караџића, из Доњег Дупца у срезу драгачевском од 3 000 на 5000 динара, а решењем ПБр. 1 177 6 повншена је уцена за оглашене хајдуке : Саву Р. Перића, из Сиракова, и Драгутина Јовановића, из Курјаче (оба из среза рамског) од 2000 на ЗООО динара. Ова ће се уцена одмах издати из државне касе ономо , који ове хајдуке убије, ухвати или полицијској власти помогне да ова то учини.

Штампа 1^раљ. Срп. Државиа Штампарија

уредник, Иушан Јј. јвлимпић