Policijski glasnik

СТРАНА 264

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 32

Штампа 1^раљ. Срп. Државна Штампарија уредник, пушан Јј. Ј/^лимаиТ)

Игњата сина Доменика Вимерка, из Београда, који је био шегрт сајџијски, тражи Упрана града Београда ради предаје родитељииа. Игљат је стар 15. год., омален, у лицу смођ, сувоњав, о^ одола има: канут, прслук и ианталоне од шареног летњег штофа, па главп црни штофани шешир, иа ногама цииело. Нађеног ваља упутнти Управи • иознвом па Бр. 3 1 5 2 2.

Непознати крадљивад ноћу између 2 7. и 28. цр. м-ца ускочио је у двориште г. Влад. Љ. Бркића норучника у ул. Зориној Бр. 52, и украо: један џенни сребрни сат са сликом Ов. Саве на капку, никленим . ланцем, и један Браунингов револвер. Наређује се живо тражење како крадљивца, тако и покрађе, па о резултату да се извести кварт врачарски Управе града Београда с позивом на Бр. 10889.

КРАЂЕ СТОКЕ

код кога има да одговара за иревару. Лични опис непознат је. Пронађеног треба спровести поменутом кварту.

Стојка Чапрића и Велимира сина Милутина Мирковића, из Крушевице, у срезу прокупачком, који су отумарали незнано куда од својих родигеља тражи наче.шик среза прокупачког. Стојко је стар 15 година, у опште смеђ; од одола нМа: когауљу, гаћо и стари џемадан. Велимир јо стар 1 4 годипа, илав, има поцепапу кошуљу и гаће. Проаађопе треба уиутити номенутом греском начел^ику с позивом па Бр. 1 177 6.

Божићеву и скреће пажњу свима властима, ако би знале, да је Божидар извршио још какво казнимо дело, да о томе известе кварт савамалски с иозивом на акт Бр. 9183.

бођен казне за извршено убиство, побегао је пре извесног времена из болнице за душевне болести, где је био упућен на посматрање, и до сада ниЈе ухваћен. На дан 3. пр. м-ца Станоје је у друштву још са једним непознатим разбојником, наоружани револверима и пушкама, по-

нпх п простпх крађа, ухваћен је пре неколико дана у Београду. Како је Владимир ирло сумњив и склон да чини казнима дела, то се износи његова ФотограФија, п скреће се иажња евима полицијским и онштипским влаотима, а и приватни се моле, ако би што зиали о Владимиру, да одмах о томе из.весте Уираву града Београда с позивом на акт 1>р. 3 1.163.

Код Управе града Београда налази се у притвору због више извршених превара Божидар — Божа С. Божић, раденик молерски из Београда. Уредииштво износи ФотограФију

ствари свомс газди Кости Христићу, каФеџији из Гроцке, н ио извршењу дела одмах је побегао. Божидар је малог раота, смеђ, малих бркова, од одела има на себи црн штоФани капут, прслук и панталоне од грао штоФа, на ногама илитке кожне ципело, а па глави црн штофани шешир. Нека га све полицијеке и општинске власти нотраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза грочанског с позивои на депешу Бр. 7 8 48.

Станоје Гаврић, из Драгијевице, који је решен>ем Апелациопог суда од 17. септембра 1904. год. Бр. 5430. као неурачунљив осло-

Ноћу између 18. и 19.ир. м-ца непознати крадл>ива.ц украо је са паше једног коња Димитрију Труцићу, земљод. из Мале Јасикове, среза крајинског. Коњ је матор 8 година, црне длаке, ровашен у лево уво, са жигом положеио <( Т # . Акт начелства округа крајинског Бр. 6676.

Дању 23. пр. м-ца непознати крадљивац украо је једну кобилу Димитрију Крстићу земљоделцу из Маћије, среза ражањског. Кобила је матора 5 година, црне длаке, обичне висине, без особених знакова и роваша. Депеша начелника ореза ражањског Бр. 8183. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима на ове покрађе.

кушао да изврши разбојништво над Љубом Навловићем, из Јошева, среза јадранског. Станоје је стар 2 5 година, средњег раста, добро развијен, у лицу црномањаст, од особених знакова има: а) кажипрст му је на левој руци пресечен; б.) на глави више ува има један ожшвак од ране ; в.) на леђима има младеж, и г.'ј на десној нози више чланка има белегу од посекотине у величини 10 см. Нека га све полицијске и општинске власти живо потраже и у случају проналаока стражарно спроведу начелству округа ваљевоког с позивом на акт Бр. 88 5 2.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА

Владимир Јаковљевић, скитница из Смедерева, који је ноћу између 22. и 23. пр. м-ца побегао из притвора начелства округа смедеревског, код кога је одговарао за више опас-

П 0 Т Е Р Е Божидар Сотировић., едуга из Гроцке, ноћу између 26. и 27. пр. извршио јо крађу