Policijski glasnik

СГРАНА 408

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 50

Момци пиљареви потрче за љим; један избаци три револверска метка да би заплашио крадљивца, и он заста код радње «Парискп Шик" у Кнез Михаиловој улици. Момци га ухвате и одведу у кварт теразијски. Ту је крадљивац и:)јавио да се зове Лазар Мидановић, да је по занимању бивши пиљар, родом из Крагујевца, неосуђиван, и да има у Врањи сина жандарма, по имену Димитрија. Вођеном истрагом утврђено је, да је Лазар 10. пр. м-ца извршио опасну крађу новаца, масти и једне кецеље, и Кипријану Станчевићу, касанину, у Коларчевој улици бр. 1. Приликом претреса нађена је код Лазара украдена кецеља. Исдедник кварта теразијског посумњао је у то, да је Лазар казао своје право име, и за то га је, актом Бр. 1 1.808, упутио Антропометријском Одељењу, да се утврди његова идентичност. У Антропометријском Одељењу утврђепо је, да је крадљивац заиста Лазар Милановић, али да није по занимању пиљар, нити да је из Крагујевца родом, већ да је то чувени крад-

Како је ве.шка пероватноћа, да је Лазар извршио још какво дело од како је пуштен са осуде, износи му се најновија ФотограФија и моли се сваки онај који би што знао у том правцу, да извести кварт теразијски с позивом на Бр. 1 1 808.

П О Т Е Р А Љубомир Попадић, бив. слуга, родом из А. Угарске, који има да одговара за крађу амова Ммхаилу Хурићу трг. из Београда, ухваћен је пре пеко.шко дана у селу Врчину, срезу грочанском, али је при спроводу побегао испред- спроводника. Љубомир је стар 22 године, средњег раста, црномањаст, малих бркова, брија се ; од одела има на себи гуњ од шајка, и панталоне, на гдави црн штоФани шешир, а па ногама опанке. Позивају се све по.шцијске и општинске власти да га живо у својим домашајима потраже и пронађеног стражарно спроведу Управи града Београда с позивом на акг Бр. 48226.

хтео иишта рећи о свомо досадашњем живогу, али је доцније признао да је једном осуђиван чачанским првостеиеним оудом 1 897. год. на три године робије због оиасне крађе. Он је стар 5 2 године, високог раста, сувоњав, дуга лица, смеђих великих бркона, у сељачком оделу. Како се миели да је ЗариЈа и раније учинио какво казнино дедо, то се износи његова фотографија и позивају се све полицијске и општинске власти. ако би знале да је Зарија учинио какво казнимо дело, да о томе известе начелника среза жичког с позивом на акт Бр. 1 9727.

И 3 П0Ј1ИЦИЈСК0Г А Л Б У М А - Утврђена идентичност. Николи Ристићу, пиљару у Коларчевој улици бр. 7., у току од месец дана, шест пута је извршена опасна крађа повца, воћа и јестива. Крадљивац је вршио ове крађе, по свој прилици око 6 сати изјутра, кад се смењују ноћни стражари, те је тако остајао неопажен. Никола је 16. пр. м-ца оставио два момка у радњи, да причекају крадљивца. И заиста, око 6 сати изјутра неко калаузом отвори врата, па их једном руком држаше, а у другој имађаше једну кламФу и њоме покуша да отвори Фијоку у којој је стајао новац од дневног пазара. У том га прекиде један пиљарев момак и крадљивац нагне бежати.

љивац „Чивут Даза", који је 21. септембра т. г. пуштен из Београдског Казненог Завода са двадесетогодишње тегаке робије. (( Чивут Лаза" је до сада три пут судски осуђиван: Први пут пресудом првостепеног суда за варош Београд од 188 4. године осуђен је на пет године робије ј лаком окову због опасне крађе; од те казне издржао је 3 године и 9 месеца. Други пут пресудом истога суда од 1892. год. Бр. 1 4260 ооуђен је на десет године робије у тешком окову, такође због опасне крађе; од тога је издржао 3 године и 10 месеца. И грећи пут је осуђен због опа.не крађе пресудом првостепеног суда за варош Београд од 21. сегггембра 189 8. годиие иа двадесет година робије у тешком окову, од чега је издржао 9 година. »Чивут Лаза" је родом из Лапова у срезу лепеничком, стар 5 4 године, удовац, нема деце. Кад су ови подаци послати иследној власти кварта теразијског, Лазар је признао сву своју прошлоот.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 23.и24. пр. м-ца непознати крадљивци укра.ш су једну краву и теле Вукагнину Икадиновићу, земљод. из села Лисе, а испред његовог подрума који се надази у селу Лозници, срезу трнавском. Крава је матора 8 година, жуте длаке, виластих рогова, а теле је маторо 9 месеца, женско, длаке сиве. Акт начедника среза трнавског Бр. 13.500.

Ноћу нзмеђу 3 0. пр. м-ца и 1. ов. м-ца непознати крадљивци укра.ш су једну кобиу Љубисаву Радојевићу, земљод. из села Слатине. Кобила је матора 5 година, висока Г5 8 м. длаке зелене, цветаста, лисаста, брњаста, у десну предњу и обе задње ноге чарапаста, без жига, Депеша начелника среза беличког Бр. 24063. Обраћа се пажња свима полицијским и општиноким властима на ове покрађе. -ЧФг*—- :—

задњу ногу путаст, без других знакова. Депеша начелника ореза орашког Бр. 17662.

Код начелника среза жичког налази се под кривичном истрагом Зарија Савић, пекарски радник, родом из села Илешине, среза студеничког, због опасне крађе извршене Димитрију Манојдовићу трг. из Краљева. Зарија изгледа по све сумњива личност, јер у почетку није

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник. пушан Ј^лимПић