Policijski glasnik

СТРАНА 40

ПОЛИЦИЈ СКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 5

евима сумњивим личностима. По тражењу соФијске полиције наше Антропометријско Одељење послало јој је потребне егземпларе картона и књига које се воде при њему.

И 3 ПОЛИЦИЈСКОГ А Л Б У М А

Крађе капута. Старо је, и по.шцајцима добро позната иотина, да овако доба године има своје нарочито кримина.шо обедежје, и да

утврди, да је капут украо Миша Шећеркови *1, бив. трговачки помоћник, из Вуковара, који од пре З 1 ), месеца живи у Београду, издајући ое за отудента. Као и већина пробисвета, тако и овај Миша није ништа у Београду радио, нити је имао свога стана, већ је иоћивао код своје милоснице Анке Цветковић, сдужавке у у.шии Краља Милана бр. 3. Кад је полицијока вдаст извршида претрео Анкиног стана, у кревету, иопод сламњаче, нађен је један деп, готово нов, зимоки капут,

се крађе, нарочито по градовима, много више врше о јесени и зими но с продећа и у лето. Једна врста крађа, која ое редовно понавља сваке јесени и зиме, а која је ове. подицијске године нарочито цветала у Београду, бида је крађа иберциера и зимских капута, која је

о чије је поставе монограм био иокидан, и две шубаре: једна од најфинијег астрагана, половна, а друга нова, од кренера. Претреоом извршеним над Мишом дично, нађено је иет задожница: по једној је био заложен украдени зимски капут, а по ооталим свила и атлас.

Анка, решењем кварта теразијоког стављеии су под редовну кривичну истрагу и у притвор, а решење о њиховом иритвору одобрио је и првоотепени оуд за град Београд. Код кварта теразијског до оада се надазе четири украдена зимска капута и оне две шубаре, нађене у Анкином стану; оопотвеник једног капута још није пронађен. На молбу поменутог кварта износимо Мишину и Анкину ФотограФију, и молимо ове оне који би о њима поводом зиложене ствари што више знали, или би у Миши познали извршиоца какве раније и до сада необјављене крађе, да то оаопште кварту теразијском. Јован — Јоца - Вујић, који је одмах у почетку истраге побегао из Београда, има 22—23 год., високог је отаса, добро развијен, у лицу плав, носа црвена. Треба га живо потражити и пронађеног стражарно опровеоти кварту теразијском с позивом на акт Бр. 8 5 9.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 22. и 2 3. нр. м-ца непознати крадљивац украо је једну краву Владимиру Гајићу, тежаку из Цикота. Крава је матора 6 година, плаве длаке, у оба уха ровашена. Акт начелника среза левачког Бр. 882. Обраћа се пажња свима подицијским и општинским властима на ову покрађу.

СКРЕЋЖ СЕ ПАЖЊА Још у месецу октобру прошле године отумарала је из места пребивања Љубица удова пок. Симе Милорадовића, из Бечевице, ореза гружаноког, и са собом одведа своје четворо деце. Два мушка детета вратида су се натраг, а друга два остада су са њом, од којих је једно мушко Радиоав а друго женско Смиљана. Љубица је стара 40 година, у лицу црномањаста, косе црне, обрва црних; од одела имала је иа оеби сукњу ткану од вуне , реклу , на глави мараму, а на ногама опанке; Радиоав је стар 1 0 година, у лицу црномањаст, на себи је имао од одела гуњ и панталоне, на гдавп шајкачу а на ногама опанке; Смиљана је отара 5 година, црномањаста, у обичном женском сеља.чком оделу. Обраћа се пажња овима подицијским и општинским властима да их у својим домашајима потраже и пронађене спроведу начеднику среза гружанског с позивом на акт Бр. 2026.

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Гласник а" за 1905, 1906. и 1901. год., у влегантном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цену од 15 динара за једну годину. За оне, који

много труда и јада задада београдској поди- Даљом истрагом по овој ствари утврђено цији, и којој се, најзад. ушдо у траг захва- | је, да је и Мишин браг од тетке — Јован љујући истражној власти кварта теразијског. Јоца — Вујић, бив. трговачки помоћник, та- сва три КОМиЛвТа узму уједнО, Цвна Ево како је ствар текда: кође родом из Вуковара — вршио крађе ка- • свега динара. Комилети у МвКОМ 21. јану.ара тек. год. у каФани код „Мору- ! п У га заједно са Мишом, и да је за ове крађе - - не" украден је зимски капут једном правнику. \ зна о, и украдене ствари залагао. и један на Извештен одмах о овоме, кварт теразијски жалост, бив. чиновник. И овај бедник, као и ^ предузме с места енергичну истрагу и овом | гдавни кривац Мпша, и милооница му и јатак ј дину, или ооа заЈеднО 3а 50 динара.

иовезу за 1906. и 1901. год. могу се добити ио цену од 12 за једну го-

Штамла 1^раљ. Срп. Државна Штампарија

[уредикк, пушан ЈТлимпиЋ