Policijski glasnik

СТРАНА 72

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 9

ства округа ужичког за крађу отвари, пре неко.шко дана отумарао је из места иребивања, чим је сазнао да га власт тражи. Миленко је стар 1 8 годнна, средњег раста, добро развијен, црномањаот, малих дрних бркова; од одеда има на оеби каиут, панталоне и пролук од плавог шајка, на глави црну шубару, а на ногама опанке. Позивају се све полицијске и општинске власти да га енергично у својим домашајима потраже и иронађеног стражарно спроведу начелству округа ужичког с позивом на акт Бр. 1611. Никола Јефтик СтојковиК - Стојадиновић, земљод. нзсела Рујишта, среза бањског, притвореник алекоиначког првостепеног суда, 19. пр. м-ца побегао је из притвора и до сада није ухваћен. У притвору је био због опасне крађе а осуђен је на 18 меоеци затвора. Никола је отар 20 година, виооког раста, сувоњав, коое црне, ћооав, лево му је око крваво, а па челу више леве обрве има белегу од опекотине; од одела има на оеби гуњ и чакшире од сељачког оукна, на глави шајкачу а на ногама опанке. Нека га све полицијске и општиноке власти потраже и пронађеног стражарно спроведу алексиначком првостепеном суду с позивом на акг Вр. 4818.

Т Р А Ж Е С Е Витомир Николић, родом из Крушевца, који је служио код Војислава Крстића, хлебара из Варварина, 1 4. пр. м-ца отумарао је из Варварнна и до сада се ништа о њему није оазнало. Витомир је отар 18 година, високог раста, у лицу смеђ, ћосав. Позивају се све власти да Вигомира потраже и пронађеног упуте начелнпку ореза темнићског с позивом на акт Вр. 199 4. Милорада Тањовића, родом из Ђакова ореза отуденичког и Тодора Стојковића Перишића, из Врусника, среза моравичког, бившо слуге манаотира „Студенице" тржи начелник ореза отуденичког актом Вр. 306 3, ради извршења преоуде по њиховој извеоној кривици. Пронађене треба спровести поменутом начелнику. Светислава Тошића, келнера родом из Крушевца, који има да издржи 3 0 дана затвора због кријумчарења, тражи начелник ораза алекоиначког актом Бр. 2224. Пронађеног треба спровесхи поменутом начелнику. Мијаила Јовановића, лађара, који има да излржи 17 дана затвора због кријумчарења траиш кварт оавамалоки актом Бр. 1 869. Пронађеиог треба спровести поменутом кварту. Миленка Николића, скитача циганина, 113 села Дракчића, бившег робијаша, тражи начелник среза жичког акгом Бр. 3 627, ради издржавања једногодишњег нолицијског надзора. Иронађеног треба спровести поменутом начелиику. ПРЕДАО СЕ Зарија — Зарко Марковић, земљоделац из села Бозољина, чију смо потерницу изнели у 7. броју нашег листа, предао ое власти, те је према томе престала потреба за даљим његовим тражењем.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Још 6. августа прошле године отумарао је из места нребивања Божа Терзић, земљоделац из Богданице, среза пожешког, и до сада се ништа о њему није сазнало. Божо је умно ограничен и до сада је више пута тако лутао, али ое је пооле извесног времена враћао кући. Стар је 3 0 година, средњег раста, дежмекаст, у опште плав, малих бркова, у сељачком оделу. Како ое мисли да је Божо негде као непознто лице умро и.ш убијен, то со позивају опиггинске и полицијоке власти да ако би што знале о њему да о томе извеоте начелника ереза ножешког с позивом на акт Бр. 809. Начелник ореза гружанског, актом својим од 27. пр. м-ца Бр. 4290, објављује ово: I. „Код окривљеног Доброоава Петровића, бив. калФе ковачког, родом из Вел. Шења, нађена је са ФалснФикованим сточпим паоошем једна крава са мушким телетом. Теле је маторо 6 месеци, длаке мрке, без роваша. II. Од извесног лица из села Радојевца одузета је једна ловачка пушка двоцевка — преламача — и једна револвер већег калибра, које је оружје пре кратког времена окривљени Доброоав продао овоме лицу. Сумња се, да су и иушка и револвер украдени. Иушка је са емалираним цевима у виду гравира, са браон кундаком, а револвер је велики, белокораст, са белим палиром. Моле се сво по.шцијоке и општиноке власти да трагају за оајбијама ових отвари, те да их, пронађене, упуте ово среокој власти".

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 24. и 2 5. пр. м-ца неиознати крадљивци украли оу два вола из штале Лазара И. Стевановића, земљоделца из села Пољане, ореза параћинског. Оба еу вола матора по 7 година, један длаке сиве, а други шарене, без роваша. Депеша начелника ореза параћинског Бр. 37 69.

Ноћу између 2 5. и 2 6. ир. м-ца непознати крадљивци украли су две кобиде Јеврему Николићу, земљодедцу из села Љуптена, среза моравског округа нишког. Обе су кобиле маторе по 5 година, једна длаке вране, друга доратасте, обе са жигом „Т". Депеша начелника среза моравског округа нишког Бр. 19 48. Обраћа се пажња свима полицијским и општиноким властима на ове покрађе.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА

Још од 26. новембра прошле године налази се у притвору код начелства округа ужичког због опасне и просте крађе ово лице, чију ФотограФију износимо, а чија идентичност још

није утврђена. На саолушању код начелства изјавило је да се зове Иван Зебић, родом из Загреба, и да је по занимању молероки радник. Влаот је посумњала у овај његов исказ и обрати ое полицији у Загребу ради обавештења о његовој идентичнооти, од куда је добила извештај да под тим именом не постоји никакво лице у Загребу. Кад му је ово оаопштено, он је изјавио да се зове Тома Катић, родом из оела Катића, округа загребачког, у који исказ влаот такође није могла поверовати, јер је видеда да има посла са сумњивом личности. У почетку месеца Фебруара нађено је код њега једно пиомо на коме се био потписао Фраља Јерин, које је писмо хтео послати поштом на адресу (( В1а§огос1па јјон . р1етепНа 2. 81аука Јегт и ра!аП Ве11-Ва1 и Бјић1јаш, Кгапјзка па АизЂткет." Узет на испит изја-

вио је да се зове Фрања — Франц Јерин, родом из Љубљаие, син Јована Јерина, аустријског нешадијског потнуковника у пензији, који сада живи у селу Вичи близу Љубљане. Затим је изјавно да је још ире једну и по годину отигаао од куће као ђак племићске војне академије због рђавог поступања матере, и да је за то време био у Задру, Венецији, Милану и Риму, где је провео девет месеци учећи фотограФисање. Одатле се је вратио преко Трота, Загреба и Сарајева, па је дошао у Ужице у нади да ое преко Београда врати кући. Франц је отар 17 —18 година, оредњег раота, у лицу плав, округлих образа, плавих очију, обрва и косе плаве, ћосав; од одела има на себи капут, панталоне и пролук од црног штоФа, на ногама ципеле. а на глави шајкачу. Говори српски и сдовеначки,- а по мало зна тадијаноки и немачки. Како ово лице изгледа ио ове сумњиво, то изнооећи његову фотографију позивамо све полицијске и општинске влаоти, а и приватне молимо, ако би у овом лицу упознали извргаиоца каквог казнимог деда, или би иначе гато о њему знали што би ишло у нрилог утврђења његове идентичнооти, да о томе извеоте начелство округа ужичког с позивом на акт Бр. 1144.

Штампа 1\раљ. Срп. Државна Штампарија

уредиик, 2.ушаи ЈЈлимПић