Policijski glasnik

СТРАНА 96

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 12

Код Добросава Петровића, земљоделца из оела Великог Шења, а који се налази у притвору код начелника ореза гружаноког, нађене оу ове крадене отвари: једна пушка Кокиног оиотема, модед од 1880. године, једна кратка пушка Пибодовог сиотема, један будилникоат, један цепни никлен сат без заклопца, и један капут и панталоне од карираног штоФа, Обраћа ое пажња свима полицијоким и општиноким властима да потраже сопственике ових крадених ствари и у случају проналаска да их упуте начелнику среза гружаноког с позивом на депешу Бр. 6049.

П 0 Т Е Р Е Стеван Дамњановић, келнер, који је олужио код Панте Николића, каФеџије из Београда, 1 4. овог месеца побегао је од овог газде и том приликом украо газди два пара ципела, једне од јухта а друге од шевроа, и једне панталоне од црног штофа. Стеван је стар 20 година, средњег раот.ч, косе смеђе, граораотих очију , на себи има одело од грао штова, на глави шубару, а на ногама ципеле на шнир. Позивају све полицијске и општиноке власти да га потраже и пронађеног спроведу кварту оавамалоком о позивом на акт Бр. 29 00. Три непозната разбојника ноћу између 16. и 17. овог меоеца нанали су на разбојнички начин на дом Максима Андрића, земљоделца из оела Козеља, среза качерског. Максима оу везали а оотале укућане затворили У другу зграду и наоилно изнудили 366 динара у новцу, и однели 18 пари опанака од говеђе коже, дна кајиша оланине, два леба и један револвер. Двојица су чували старажу пред кућом а трећи, који је вршио изнуду, високог је раста и добро развијен, у лицу блед, малих бркова, на оеби је имао чакшире и гуњ од шајка, на глави башлику, а на ногама опанке и чарапе шарене до колена. Нека ове полицијске и општииоке власти потраже ове разбојпике и крадене отвари, и у олучају ироналаока да о томе извеоте начелника ореза качероког о позивои на депешу Бр. 3211. Никола Г5. Восиоковић — Адамовић из Мелнице среза млавског и Светозар Мијаиловић, из Ракове Баре, среза рамског, осуђеницп пожаревачког казненог завода, ноћу између 13. и 14. овог меоеца побегли су оа рада из Љубичева. Никола. је отар 20 година, средњег раота, косе п обрва смеђих, очију смеђих, ћооав, на осуди је био због убиства а осуђен је на годину дана затвора; Светозар је отар 2 4 година, омален, косе смеђе, очију плавих, округ.шх образа, ћосав, па левом палцу руке им једну белегу од посекотине, ооуђеи је био на две године затвора због опаоне крађе. Позивају ое све подицијске и општингке влаоти да их :киво у својим домашајима потраже и пронађене стражарно спроведу Управи пожаревачког казненога завода о позивом на депешу Бр. 675. Милић Стојадиновић, осуђеник пожаревачког казненог завода, родом из Добриња, среза млавског, 15. овог меоеца, иобегао је оа рада из Љубичева. Милић је стар 21 годипу, оредњег раота, коое и обрва омеђих, округлих образа, очпју смеђих, ћооав. Нека га ове полицијско п општинске власти опергично поШтампа 1фагв. Срп. Државна Штампарија

тражу у својим домашајима и пронађеног стражарно спроведу Управи пожаревачког казненог завода с позивом на депешу Бр.6 89. Милана Андрејића, бившег шинтерског момка који нма да одговара код кварта палилулског за више крађа, тражи поменути кварт акто.м Бр. 40 3 3. Милан је родом из Смедерева, стар 18 год., средњег раста, развијен, косе нлаве, очију зеленкаотих; од одела има на оеби: полован капут плаве боје, кариране панталоне а на глави шајкачу. До сада је више пута иступно кажњаван због крађа. Обраћа ое пажњп. овима полицијским и општинским властима да Милана живо потраже и пронађеног опроведу кварту палилилуском о позивом на акт Бр. 403 3. Живојин Јанковић, родом из ореза пожаревачког, а који је у пооледње време стално живео у селу Јарчујаку, срезу жичком, стављен је под оуд и нритвор решењем чачаноког првоотепеног оуда од 8. јуна 190 4. године Бр. 18268, због покушаја убиства, али ое ни до оада није могао пронаћи, јер је по извршењу дела одмах отумарао из меота пребивања. Живојиц је стар 32 године, високог раста, у лицу смеђ, плавих бркова, мало погурен ; од одела имао је на оеби: уске чакшире и гуњ од сукна а на глави шубару. Нека га све полицијске и општинске влати живо потраже и пронађеног опроведу краљевачком првостепеном суду с позивом на акт Бр. 3079.

Т Р А Ж Е С Е Нестора Тошовића, бив. робијаша, родом из оела Угљаревца, ореза гружаноког, а који је пуштен са ооуде 30. новембра прошле године, тражи начелник среза гружанског ак-

том Бр. 5998, ради издржаваља једногодишњег полицијског надзора. Нестор је стар 3 0 година, средњег расга, очију плавих, косе омеђе, бркова риђих; од особених знакова има : а) бедегу од посекотине, у облику криве линије, величине 1*5 см., на другој Фаланзи левог домалог прста, на отрани поотеријорној; б) ожиљак од ране, неправи.шог облика, величине 1*5 ом., за 2 см. испод мрсвоја левог лакта, на страни поотеријорној; в) ожиљак од ране, неправвлног облика, величине 1-5/1 см., за 5 ом. иопод пре-

воја десног лакта, на страни постеријорној; г) брадавицу величине кукурузног зрна за 5 ом, у десно од леве оисе и д) бедегу од пооекотине, у облику праве линије, правца косог, величине 5 см. на средини левог стопала одмах изнад корена падца. На оеби има од одела један иолован зелен капуг, панталоне, на глави шајкачу а на ногама опанке. Износећи његову ФотограФију позивамо ове полицијске и општинске власти да га у својим домашајима потраже и пронађеног спроведу поменутом начелнику. Милоја Бећаровића, каФеџију од (< Седам кућа", кога је неотало 14. овог меоеца тражи Управа града Београда актом Бр. 12839. Мидоје је родом из Гроцке, отар 30 година, омаден, дежмекаст, у лицу плав, има шпицаоту браду, у грађанском оделу. Пропађеног треба упутити Управи града Београда.

ПРЕДАО С Е Светозар Стојановић, одбегли осуђеник пожаревачког казненог завода, чију смо потерницу изнеди у 31. броју нашег листа од прошле године предао је се, те је према томе престала потреба за даљим његовим тражењем. КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 11. и 12. овог месеца иепознати крадљивци украли су два вола Радиоаву Милојевићу, из Кучева. Оба су вола матора по 3 године, длаке беле, један биковит, без роваша. Депеша начелника среза звишког Бр. 2352.

Ноћу између 12. и 13. овог месеца непознати крадљивци украли су једну краву Миловану Де.шћу земљод. из села Рашанца, среза млавоког. Крава је матора 6 година, длаке жућкасте, без роваша. Депеша начелника среза млавског Бр. 4 49 3. Обраћа се пажња свима полицијоким и оиштипским властима на ове покрађе.

уреднкк, пушсгн јвлимпић

и