Policijski glasnik

СТРАНА 112

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ничког и кметовског положаја та би довело до многобројних незгода; 2. Кад је у овом специјалном случају, који се истиче у пмтању под 2. Државни Савет одобрио избор кмета. и ако је сродство било истакнуто у жалби, паваредио чак и разрешавање одборника, који је сродник, од дужности, онда тако има и да се учини, пошто су саветска решења нзвршна и за ниже власти обвсзна.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

Т Р А Ж Е С Ш Косту Вучковића, земљоделца из Масурице, ореза маоуричког, тражи наче.шик среза маоурнчког актом Бр. 2259, ради издржавања једномеоечног затвора. Коота је отар 3 3 година, средњег раота, у лицу црн, дугуљастих образа, коое црне. Пронађеног треба спровести помелутом начелнику. Михаила Божиновића, земљоделца из села Трговишта, среза бањског, тражи начелник среза бањоког депешом Бр. 433 1. Михаило је стар 38 година, омален, у лицу омеђ, малих бркова, од одела има гуњ и чакшире од црког сукна. Пронађеног греба спровеоти цоменутом начелнику. Александра Величковића, ђака II разреда осиовне школе, родом иа Врање, кога

себи има од одела: гуњ и чакшире, на глави шубару, а на ногама опанке ; Милијан је средњег раота, у лицу плав, малих плавих бркова, необријан, на себи има гуњ и чакшире, на на глави шубару а ш.1 ногама опанке. Нека их све полицијске и општиноке власти живо потраже у својим домашајима и пронађене стражарно спроведу начелотву окрга врањског о позивом на депешу Бр.470 4. Живан син Ивка Ђурића , из Грнчара, среза јадранског, пре ноколико дана извршио је крађу земљоделског алата Милошу Вишњићу, онд. и по извршењу де.:а одмах побегао. Живан је стар 18 година, оредњег раста, дежмекаот, очију плавих, у лицу риђ, од одела има гуњ и чакпгаре од сукна, на главни шубару, а на ногама опанке. Нека га све по.шцијске и општиноке влаотп потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза јадранског с позивом на депешу Бр. 43 59, Душан Брзановић — Пешић, звани «ДУ ш анчић," коцкар, сп. још три непозната коцкара, 2 5. пр. м-ца пресрели су на иуту Ралојка Ранђеловића, земљоделца пз Лукова, кад је се враћао оа вашара из Крушевца, и отели му 26 0 динара, иа су по извршењу дела побегли. Душан је родом из Крушевпа, стар 2 0 година, средњег раота, обичне развијенооти, омеђих очију, коое отворено плаве, ћосав, на доспој руци за 3 ом. изнад корена шаке има

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 17. и 18. прошлог меоеца непознати крадљивци украли су два вола Радисаву Рајићу, из Волује, среза звишког. \)ба оу вола матора по 6 година, један длаке беде, други сиве, ровашени у оба уха. Депеша начелника ореза звишког Бр. 2651. Ноћу између 26. и 27. ир. м-ца непозиати крадљивци украли су две краве Савки Н. Милетић, из Мојсиња. Обе оу краве маторе по 6 годипа, једца је длаке оиве, а друга нлаве. Депеша комесара крушевачког вашара Бр. 13. Ноћу између 25. и 2 6. пр. м-ца непознати крадљивци украли су једну кобилу Сави Николићу, тежаку, из Топонице. Кобила је матора 10 година, доратаоте длаке, цветаота, у обе ноге путаста, са жигом, ждробпа. Депеша начелпика среза нишког Бр. 67 9 4.

Ноћу између 27. и 2 8. пр. м-ца ненознати крадљивац украо је Марији, удови Ђорђа Здравковића, из Ланишта, једпу краву матору 3 год.. плаве длаке, вилаотих рогова, без роваша. Денеша начелника ореза беличког Бр. 7 000. Обраћа се пажња овима нолицијским и општинским властима на ове покрађе.

је неотало

пр. м-ца, тражи начелство окр.

врањоког актом Бр. 42 25, ради предаје родитељима. Александар је стар 1 1 година, средњег раста, косе плаве, очију црних, у лицу плав, од одела има на оаби плаве поцепане панталоне, плав прслук, на глави има шајкачу а на ногама опанке. Позивају ое све нолицијск.е и и оишгинске влаоти да га потраже и иронађеног упуте поменутом начелнику.

СКРЕЂ.Е СЕ ПАЖЊА Код Андреје Јакшића, земљоделца из 1>удиловине, ореза копаоничког, нађен је један краден во, матор 4 године, длаке затворено жуте, шареп, цветаот, кигаст, боз роваша. Андреја је овог вола купио још у децембру месецу прошле године без пасоша од извесног непознатог лица у вароши Крушевцу. Скреће се пажња свима полицијским и општинскнм властима да цотраже сопотвеника овог краденог вола, и пронађеног упуте начелнику среза копаоничког с позивом на депешу Бр. 2793.

П О Т Е Р Е Ђира Радосављевић из Аранђеловца и Милијан Крајиновић, из Ваљева, имају да одговарају код начелотва округа врањског за више крађа, али ое наоу мог.ш пронаћи, и отавити у притвор пошто су по извршењу дела одмах нобегли. Ћира јс виооког раста, сувоњав, у лицу плав и мршав, у једну руку оакат, на

белегу од опекотине у величини нетпарца; ирошле године одговарао је код начелства округа крушевачког за опасау крађу ; други је коцкар стар око 40 година, високог раста, у лицу црномањаот, у капуту и иаиталонама од штофа; трећи је отар 2 8 година, оредњег раста, сувоњав, малих црних бркова, у антерији и панталонама од сингавог сукна, на глави има шубару а на ногама опанке; четврти је малог раста, дежмекаст, малих црних бркова, у новом црном оделу од штофа, на глави има црн шешир и на ногама црне ципеле. Изнооећи Душанову Фотографију, позивамо ове полицијоке и оиштиноке власти да ове разбојнике живо у својим домншајима потраже и пронађене стражарно опроведу начелству округа крушевачког с позивом на депешу Бр. 23.

Н А 3 Н А Њ Е

Комплети »Полицијсног Гласника к ;3а 1905, 1906. и 1901. год., у елегантном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цену од 15 динара за једну годину. За оне, који сва три комилета узму уједно, цена је свега 40 динара. Комилети умеком иовезу за 1906. и 1901. год. могу се добити ио цену од 12 за једну годину, или оба заједно за 20 динара.

Штампа Цраљ. Срп. Државна Штампарија

уредмик, пушан Јј. ЈЈлимпић