Policijski glasnik

СТРАНА 304

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 38

Када је видела у радњи Живојина и поред њега празно чекмеџе сетила ое у чему је ствар, те је одмах позвала у помоћ свога мужа, који је био у дворишту, и који је, уз припомоћ комшија, ухватио крадљивца. који ое већ био надао у бегство.

ииротског, од 3. ов. месеца, Бр. 10113, на 12 дапа затвора, због повраћаја из прогонства. утекао је из затвора 13. ов. меоеца. Борис је отар 18. год., омален, косе и очију црних, ноои цивилно одело; а на ногама опанке. Денеша начелства окр. пиротског. Бр. 10358.

1 •-

Ж- *

| »• !>

. \ \ ■ ' V

^ ■ Д

!

В§ ■ ~ ;

I Ш -

Ако би когод знао још штогод о овоме Живојипу, нарочито о томе, да је извршио још какво кривично дело, нека извеети Управу града Београда, кварт дорћолски или уредништво нашега листа. С. Т.

П 0 Т Е Р Е Два непозната лица опљачкада су 11. овог месеца на путу Зајечар—Књажевац Арсу Митровића. из Добровшна, среза власотиначког. Од Арое отето јо том приликом 9 4 новчанице од по 10 длнара. Један од нападача отар Је 22.год., високога раста, црномањаст, сувоњав; од одела има гуњац од оурог оукна, кроја леоковачког, црне и тесне чакшире, на глави шајкачу, на ногама опанке и сељачке чарапе ; други нападач стар је 3 5. год., сувоњав, плав, плавих, танких и дугих бркова, без браде: од одела има капут и црне штоФане панталоне, на глави шешпр. Депеша начелства окр. тимочког Бр. 1 1700.

Ноћу цзмеђу 11. и 12. ов. месеца непозната дица отворила су прозоре на судници општине међулушке и украли 16 сточних пасоша од ОБр. 7508 па до Ј.Бр. 7524. а са серијом ССХХС. Депеша начелника среза космајског Бр. 18813. Ноћу између 2. и 3. ов. месеца, непознати лопови украли су из подрума Данче Вуковића, из Врандола, три трубе црног сукна, 4 сукнена јелека (1. цриа, а два бела), два женска јелека, 14 пари чарапа, 16 кошуља од кудеље, 40 аршина кудељног платна. 1 ћилим и два губера. Депеша начелника среза бело-наланачког Бр. 7138. Ворие Русов, из Корти Жчбе, у Бугарској, који је осуђен пресудом начелства окр.

Живојин Јовановић—Петровић, колачарски раднпк, украо је на панађуру у Крушевцу од свога газде 5 0 динара па утекао ноћу између 8. п 9. ов. месеца. Живојин је стар 23. год., у лицу рошав од богиња, плав, бркова малих; од одела носи капут, прслук и панталопе од шареног штоФа, на глави црни штофани шешмр, а на ногама плитке штоФане ципеле. Депеша комесара панађура, Крушовац, Бр. 9.

Ноћу између 13. и 14. ов. мес. непознати лопови украли оу из дућанске собе Ристе Ђорђевића, абаџије, из Градишта, више пари чакшира од шајка и гуњева са рукавима. Израда је по ношњи у окр. пожаревачком, Депеша начелника среза рамског Бр. 1 5.626.

Војислав, син Обрада Марковића, из Уветовца, извршио је једну опасну крађу у Лазаревцу, па побегао. Војислав је стар 13. година, нлав, иун. Депеша начелника среза колубарског Бр. 12429, Милосав Васић, циганин, из Крчина, утекао је 16. ов. мес. из притвора ореске власти, у коме је био због крађе стоке. Милосав је стар 58. год., висок, сувоњав; од одела има на себи чакшире, гуњ, на ногама опаике, а на глави шубару. Депегаа начелника ереза моравског окр. нишког, Бр. 10168. Позивију се све полицијске и општинске власти да предузму потребне кораке за проналазак крадљиваца и покрађе.

Г Р А Ж Е С Е

Рајко Д. Вуковић, ковачки шегрт, из Зајечара, побегао је 2. ов. месеца од свога

вратио ни своме мајстору ни оцу. Рајко је стар 13. год., омален развијен, црномањаст, од одела има панталоне и реклу, а на ногама опанке. Депеша начелетва окр. тимочког Бр. 1 1 597.

Животе, сиаа Радисава Ђушића, из Кораћице, а шегрта Ђорђа Кабадајића, обућара, из В. Младеновца. нестало је 27. пр. меоеца. Живота је стар 16. година, омален, плав, косе готово беле, од одела има на себи панталоне и капут од материје, а на глави шубару. Депеша начелника среза космајског Бр. 1 9988. Позивају се полицијске и општинске власти да ове дечаке потразке и пронађене упуте коме треба.

УХВАЂКН Владимир Николић, осуђеник пожаревачког казненог завода, чију смо потерницу п олику донели у 3 3. броју листа, ухваћен је, те је с тога престала потреба за даљим његовим трагањем ЈЕДАН ОПАСАН ЗЛИКОВАЦ Александар Талев, притвореник Управе гр. Београда, чију смо ФотограФију изнели у прошлом броју листа, према извешћу софијске полиције извршио је 12. новембра 1906. год. једно убиство у Трнову, за које још није одговарао, и због кога ће се сада тражити његова екстрадиција. Талев је и раније у Бугарској више пута осуђиван због разних преступних дела. Захваљујући, дакле, ревности Управиних органа, пронађен је и ухапшен један опасан зликовац. који, вероватно, и у Србији не би седео скрштених руку.

КРАЂЖ СТОКЕ Ноћу између 10. и 1 1. ов. месеца, украђен је један коњ Илији Настићу, баштовану из Пожаревца. Украђени коњ матор је 10 година, на врату има два жига „О"- Том придиком украђена с.у Илији и 3 ама долабџијска, један ам за таљиге, један ам за кола и једни дизгини. Депеша начелства округа пожаревачког Бр. 16316.

Ноћу између 9. и 10. ов. месеца украђена су два коња Лазару Маринковићу, из Брезовика. Један коњ је длаке ђогатасте, матор 8 година, а други длаке лечкасте, матор 7. година. Депеша пачелника среза студеничког Бр. 13866.

Илији А. Ивановићу, из Горњана, ноћу између 5. и 6. ов месеца, украђен је један коњ длаке доратасте, матор 7 година, гриве и репа потшншана. Депеша начелника среза поречког Бр. 6980. Ноћу између 3. и 4. ов. месеца украђена је једна кобила Велимиру Живковићу, из Стублине. Украђена кобида је алатаста, матора 5 година, оа жигом «Т ):1 . Обраћа се пажња свима полицијским и оп-

мајстора Валовића, ковача и од тада није се тинским влаотима на ове покрађе.

Штампа 1фаљ. Срп. Државна Штампаркја

уредник, пџшан 0. ЈЈлимиић