Policijski glasnik

СТРАНА8

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ. 1

Е баш немамо талије — пајкао је ое Јо- I Тако је Јован, коме је 21 година, први пут ван Крстић, звани „Јовче", коцкар, овоме | осуђен од деоковачког првоотепеног суда због по занату другу Душану Ставрићу, званом опасне крађе на шеот месеци затвора, а други „Ставри", када оу их пред Божић гдиви.ши ' пут 1 906. године (( због кесе", у којој је бидо 270 органи београдске полиције сигурности ухва- | динара, преоудом ужичког првостепеног суда тиди на 'Гркашшту. I на годину дана затвора. Кесу је овом при.ш-

Они оу таман би.ш дош.ш, рачунајући да ће у оној гунгули на Гуцин-дан и.ш Бадњидан приликом куповине прасића бар неколицини Београђана олакшати цепове али оу билн заборавили на београдока полицијока њушкала, која су их одмах намирисала и позвала их да као јјкгооти* . проведу Божић у „Главњачи".

ком дигао на пожешком вашару, али му ужичани ниоу дали да умакне. Душан је стар 2 2 године и ооуђен је први пут 1 904. године од лесковачког нрвост. оуда за крађу у возу на годину дана затвора, а други пут од нишког суда 1905. године опет због крађе на две године затвора.

СЈва извињавања како оу они пошли за Обре- ј Обојица нису до оада би.ш сликани, те ое новац и да оу кроз Београд хтели оамо да , овим окреће на њих пажња и приватним липрођу, без икаквих задњих намера, ниоу им , цима и полицијским влаотима. помогда, као ни још тројици њихових другова: ј . ■ ♦ .. Мидутину оЋори", Јосифу ((Комбури" и «А.скељи", који су т.акође баш пре тога хтели оамо да ( ,прођу" кроз Београд. I И Јован и Душан родом оу из Лесковца и Рајко Докић, окитачки циганин, извршио обојица су до сада, ма да су тек поотали пу- је 1 906. године неко.шко крађа коња али и нолетни, по два пута оудски и више пута по- до сада није пронађен. Рајко је стар 3 5 голицијоки ооуђивани за крађе. ј дина, средњег раота, црномањаот. Нека га ове

ПОТЕРЕ

полициЈске и општинске влаоти нотраже и пронађеног спроведу начелнику ореза врачароког с позивом на акт Бр. 13.048/906. г. Трифун Пантовић, абаџија из Бељака, ореза студеничког, 2 5. прошлог меоеца тешко је повредио из пушке Јерину кћер Саватија Деспотовића, ондашњег, и по извршењу дела одмах побегао. Трифун је огар 2 5 година, оредњег раста, у лицу омеђ, лепих танких бркова, у олелу од црног шајка, на гдави има нијкачу а на ногама опанке. Позивају ое ове подицијске и општиноке вдасти да га енергично у овојим домашајима потраже и пронађеног отражарно спроведу иоледнику ореза студеничког о позивом на денешу Бр. 1 9.637. Непознати крадљивци ноћу између 12. и 1 3 овог месеца обили оу врата на подруму Јанићија Радовића, земљоделца из Грабовице, среза таковоког и украли: 1.000 динара у новчаницама и сребру, разних обдигација и признаница у вредности 10.000 динара, 30 аршина оукна, два ћупа масти, две чутуре, 100 дојаних овећа, две оекире, два катанца и један покровац. Затим су из затворене штале украли једну кобилу, матору 10 година, доратаоту, цветаоту, у три ноге путасту, са жигом с( 'Г". Нозивају се ове по.шцијоке и општинске влаоги да потраже крадљивце и крадене отвари и о резултату тражења извеоте начелника ореза таковског.

Хајим Моша Албахари звани ,,Мика", помоћник радње Гавре М. Нахмијео из Београда, 31. прошлог меоеца примио је 2 45 дипара у злату да узме фрахт из бдагајне београдске жедезничке станице, ади ое више није вратио у радњу нити је ое о њому штогод оазнало. Он је стар 1 7 годииа, виооког раота, у дицу пдав, на оеби има одедо од затвореиог штоФа, црн иберциер без ноотаве, на глави црн шешир а на ногама ципеде. Нека га ове вдасти потраже и пронађеног отражарно спроводу Управи града Београда о позивом на акт Бр. 54.449. Момчило Стојковић, звани „НишлИче", има да одговара код Управе Града Бвограда за просту крађу, ади- се Лоред свега тразрења није могао до ^еада' прбнаћи. Драгутин је стар 15 година, омадеп,^у лицу омеђ, у цивилном оделу оД црног штоФа, на гдави има шубару а на ногама ципеде. Обраћа ое нажња овима властима да га потраже пронађеног стражарно спроведу Управи Града Београда о позивом на акт Бр. 5 4.450.

Н А ЗН АЊЕ Комилети »Полицијског Гласника« за 1905., 1906. и 1901. год., у елегантном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цени од 15 динара за ј^дну годину. 3а оне, који сва три комилета узму уједно, цена је свега 40 динара. Комилети \ј меком иовезу за 1906. и 1901. год. могу се добити ио цени од 12 за једну годину, или оба заједно за 20 динара.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић