Policijski glasnik

СТРАНА 80

ПОЛИЦИЈСКИ ГЈ1АСНИК

ВРОЈ 10.

Сретен Чолић — Петровић, звани „Главоња", 25. прошлог месеца извукао јс | кеоу с новцима једномо лицу иа оид. жедсзничкој станици, када је овај из чекаонице полазио на воз. Пу при томе су га примети.ш | и ухватили органи железничке полпције, ге сад због тога „малера" има по пресуди Уираве града Београда од 26. пр. меоеца Бр. 9906 да одседи у „Главњачи" петнаест дана.

дсревског, осуђенш: београдскзг казненог а вода, који је био на радЈ у Добричеву, побег је ноћу 2. марта тск. год.

Позивају со све иолицијоке и општинскс власти да Мплсву живо потраже у својим домашајима и нађену упуте поменутом заводу б позивом иа акт Бр. 88 0.

Чолић је родом из Шапца, стар 2 3 године, познат београдекој полицији још из ране младости као коцкар. Кад је ступио у кадар ради одслужења свога рока нису му се свиделе војна стега и мршаве војничке кесе, те је пребегао у Аустро-Угарску, где се бавиодо ономадашњег номиловања војних бегунаца. Тамо је био махом по Срему, Хрватској и Славонији и вели да се бавио пошгеним радом, јер ее тамо дизање кеса много строже кажњава но код нас, где

Живко је стар ?4 годнне, средњег раста, добро развијен, црпс косе, угаситих очију, од особених зпакова нма: а.) белегу од посекотипе у облику криве линнје, величиие 2 см., на другој н трећој Фаланзн левог домалог ирста, страна антсриорна; 1з.) лева лактњача јако исиала п задебљапа ; с.) по врату доста незнатих сталних брадавица; с1.) слспоочна ћелавост; с.) брадавица величине сочива удал,ена за 3 см. изнад средине десне кључне кости; I.) брада-

Кристо — Никола Драгутинови1>, из Ваоиљевица, ноћу између 21. и 22. нрошлога месеца нзвршио је убисгво над Петром — Матром Спасојевићем и нобегао. Кристо је стар 22 године, црномањаст, без брадо и бркова; од одела има на себи : гуњ и чакшнре, на ногама оиапке, а. на глави шајкачу. Нека га све полицијске и општинске влас.ти најживље потраже у кругу овоје власти и нађеног под јаком стражом спроведу начелнику среза косаиичком о позивом на депошу Бр. 2 39 1.

Т Р А МС и С Е Марију Керге, служавку, која је до 4 јаиулра текуће годиис служила код Пахмана ,1. Леви-а, овд. трговца, н истог дана отумарала иезнано куд, тражи Управа града Београда, ради иредаје Фамилији. Марија је отара 1 4 година, високог раста, у опште плава, у поркетском оделу, које носе Мађарице-Тогице. ГЈрепоручује се свима полицијским и општиноким властима да Марију живо потраже и о резултату известе Управу града Београда с позивом ва акт Бр. 9899.

Сад се тражи наплата кривичних троШкова. Како власт тражи да се узме у попис имање, а отац пак то не одобрава, да не би суд пао у грешку, моли се уредништво за сдедеће обавештење: може ли суд узети у попис оно земљиште, које је син био поорао за себе и уживао једиу годину, што ако не може, може ли суд издати уверење да осуђени нема имања?« — На ово питање одговарамо: По § 325. а кривичног судског поступка, трошкови означени у тач. 4. и 5. § § 322 и 325 поменутог закона, могу се наплатити и из имања очевог, кад је син, којч је учинио кривицу, био са њим у заједници. И, како суд тврди: да стварне деобе имања између њих није ни било, те је имање и данас очево а и њихов заједнички жпвот утврђен, оида се поменутп трошконп могу наплатити. Накнада штете и осталп трошкопн, не могу се тражпти из имања очевог, ако то није иарочцто пресудом утврђено п дозвољено.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

се пролази са по неколико дана затвора, ако већ у опште и буде ухваћен. Међутим чим је овде преШао датио се старог носла (( за иутни трошак до куће", на како исти, вели, није одавно упражњавао, није му испао ни за руком. Он је раније за скитњу и ситније крађе више пута иогупно кажњаван, па и ако сада уверава да своју срећу на томс пољу неће више иокушаваги, ипак је добро на њега обратити иажњу, ради чега и износимо његову Фотографију. П 0 Т Е Р Е Живко Радивојевић, звани ,,Мицко", родом из Ратара среза јаченичког округа смо-

вица веЛичИне сочива удаЉепа за 12 см. иСпОД и у лево од десне сисе и за 3 см. у лево од медијане; §•.) брадавиЦа величине п^суља удаљена за 3 3 см. испод седмог кичменог ббртња и за 3 см. у лево од кичме. Нека га све подицијске и општинске власти најживље потраже: у својим домашајима и нађеног стражарно спроведу београдском казненом заводу с позивом на акт Бр. 1126. Милева, жена Стевана Јовановића, Ци ганпна из Београда, која је била на издржавању осуде у пожаревачком казненом заводу, побегла је 6. јануара 1906. год. из истог завода и до данас није нронађена. Милева је стара 2 4 године, средњег стаса, црне косе ицрних очију. Особених знакова нема.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић