Policijski glasnik

СТРАНА 262

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 33.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П О Т Е Р Ш Живојин — Живко Маринковић, осуђеник пожаревачког завода, а бивши пиљар из Београда, чију Фотографију изнооимо, 8 ов. м-ца побегао је из заводске болнице. Живко је стар 40 год., средњег раста, очију жућкасто-зелоних, косе и бркова смеђих, на себи има гуњ од шајка са гајтанима. Од особених знакова има : брадавицу величине зрна од сочива, на средини унутрашње ивице леве ноздрве; младеж, длакав, ведцчине З'б/1'5 см. за 34 см.

цуској и американокој монети. Вилиам је стар 26 година, средњег раста, здравог изгледа, угасите косе, малог прћавог носа; на себи је имао: браун одело, браун ципеле, сламни шешир (округао или панаму), а собом је нооио и једну нову путничку торбу. Износећи Вилијамову слику, обраћамо пажњу свима полицијским и општиноким, а нарочито пограничним властима на његову нојаву. На случај проналаска, треба га притворити, претреоти и одмах о томе извеотити Управу града Београда. Друштво даје 2 00 долара (1000 динара) на име награде ономе, који га буде ухватио. Непознати разбојници 5. тек. м-ца извршили су разбојништво са убиством на гра-

иснод седмог кичмепог обртња, за 7 см. удесно од кичме и слепоочну ћелавост. На осуди је био због крађе, а осуђен је пресудом прв. суда за варош Београд. И раније био је осуђивап због опасне крађе на 2 год. робије, пресудом истог оуда. — Депеша пожаревачког казненог завода. Бр. 4076. Видиам Вартон, благајник амерпканског друштва ((ТЈпЦес! зШеа Ехргез« 8о«е4а Апошта

Ј 1аНапа» побегао је 12. јупа и собом понео друштвеног новца у.суми од 2800 долара (14 хиљада дипара) у талијапској, енглеској, Фран-

ници среза звишког и поречког, агара села Бољегина и по том побегли. Један је од разбојника стар 3 5 година, малог раста, сувоњав, плав, смеђих малих бркова; на себи је имао црно сукнено одело, а на глави преврпуту јагнећу шубару. Остали су разбојници били скривени, с тога им је опис непознат. — Денеша начелника среза поречког Бр. 768 3. Танаско Радојковић, „Товрљан", из Краљева, који се издаје и као Милутин Павловић, из Ве.шке Дренове, чија је олика изашла у 25. броју „Полицијског Гласника", за ову годину, побегао је из крушевачке окружне болнице, где је био на лечењу. — Депсша начелства округа крушевачког Бр. 8 992. Аврам Бошковић, Цигашш из Врела, који одговара за опасну крађу, побегао је 8. тек. м-ца испред спроводника. Аврам је стар 2 0 година, високог раста, црних очију, дугуљастог лица, мадих бркова, брпја се ; у сељачком је оделу, на ногама има деболе вунепе чарапе, а па глави шубару. — Депеша наче.шика среза тамнавског Бр. 11015. Јанко Ст. Дилић, из Шарбановца ор. бољеиачког. којн је пресудом зајсчарског првостепеног суда од 10. марта тек. год. Бр. 52 43, ооуђен на годину дана затвора, побегао је поћу између 10. и 11. тек, м-ца из зајечароке окружне болннце где је био на лечењу. Депеша начедотва окр. тимочког Бр. 11688 Спира Петковић, шнајдер, слободњак робијаш, родом из Ниша, побегао Ге 4. тек. м-ца из нишког завода. Спнра је осуђен због крађо на 8. год. робије. Он је сродњег раста, косе

црне, граораотих очнју, правилног носа, густих црних бркова, округлих образа, стар 3 4 год., од одела носи панталоне, капут и прслук, на глави шајкачу, а на ногама чарапе и опанке. — 'Депеша Управе нишког казненог завода Бр. 1 576. Преиоручује сесвима полицијским иопштинским властима, да за свима побеглим дичностима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте вдастима које су потернице издале, с позивом на означене бројево акта или депеша.

УХВАЂКН Тихомир Поповић, осуђеник цожаревачког казненог завода, чија је потерница изиесена у 28. броју „Полицијског Гласника" ухваћон је, те је према томе преотала потреба за даљим његовим гражењем.

ТРАЖК С Е Мидадина Михајловића , из Рујигата, среза ражањског, који је отумарао од своје куће незнано куд, тражи начедник ореза ражањског ради предаје родитељима. Миладин је отар 13 годипа, мадог раста и у опгате плав. — Депеша начелника поменутога среза Бр. 7 727. Велибор Крстић, шегрт папуцијски, родом из Београда, стар 12 год. у опште смеђ, ошишан, у половном грађанскои оде1у, отумарао је пезнано куд. — Акт Управе града Београда Бр. 37 5 30. Нека све полицијске и општипске власги живо потраже нестада лица н пропађене упуте именованим властима, које су тражење објавиле.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 23. и 2 4. ир. м-ца Драгол^убу С. Миденковићу, из Свидајинца, украдена је једна кобила, матора 8. год., вране длаке, цветаста, са жнгом положено В. — Депеша начелника среза ресавског Бр. 128 07.

МАНГУП СТОКА Код начедника среза моравичког, налази со једна мангуп кобила са двоје ждребади. Кобила је мрко-доратаоте длаке, у лево око ћорава, на горњој страни врата и десној пдећки има убој од самара, поткована је турским ковом; ждребад имају по једну годину, доратасте длаке, једно је мушко, а друго женско. Оопственика упутиги поменутом начелнику о^тпозивом на депешу Бр. 12 024. На Умци пађеп је једап јунац, матор 3 године, биковит, зелене длаке п широких рогова. Сопсгвеника упутити начилнику среза посавског округа београдс.ког с позивом па депешу Бр. 1 3787. Код Стојадина Стојковића, из Бсдог Брега ор. алексиначког, нађена је кобила без пасоша; длаке јо кулаоте, лисаста, мало брњаста, висока Г48 см., сгара 2—3 год. без жига. Депеша начелника среза алексиначког Бр. 10226.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић