Policijski glasnik

СТРАНА 48

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 5.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Почетком прошле године дошло је у Београд ово лице, које ое пријавидо под именом Тодора Ђорђевића, кројачког радника, и уокоро је нашло поода у Официрокој Задрузи. Пре неки двн украден је здатан оахат оа ланцем г-ђи Јелени Татић, удови из Београда. Поведеном иотрагом утврдило ое, да је оахат украло ово лице, а исто тако утврдило ое и то, да му горње име није право, већ лажно,

и да ое оно у ствари зове Христо Алексијев, родом из Леринга у солуноком вилајету. Изгледа даће ово бити препреден крадљивац, јер се из његове препиоке види да га и полиција у Солуну тражи због неких кривичних дела, због чега је овакако и име променуо. Изгледа, такође, да ће ово лице бити оно исто, што је авгуота месеца прошле године ухваћено у Сталаћу у крађи 25 наполеондора у возу, које ое тада казало као Христо Иванов, кројач из Солуна, па је успело да из тамошње општинске суднице побегне. Они који би што ближе знали о овом дицу моле се да о томе извеоте Управу града Београда с позивом на Бр. 5418.

НАЂЕН ЛЕШ Бугарске надлежне влаоти известиле оу наше Министарство Иностраних Дела, да је 30, децембра пр. год. на пет километара далеко од утока Тимока у Дунав, на бугарској обали, нађен један мушки леш и да је лекарски утврђено, да смрт није наступила од дављења, већ од унутрашњег излива крви и од ране на челу. Леш је човека отарог око 3 0 година, средњег раста, нлавих бркова, без браде, у матроском оделу са плавим и белим пругама, оа панталонама од црне кадифе, Фданелским гаћама и ципелама на ластиш. По свему се да закључити, да је то био шлипероки радвик или матроз, а како у близини не зимују пароброди, то је вероватност да је леш довучен из Румуније или Србије. Скрећо се пажња с.вима власгима, а

и приватиима, ако би што знали о овоме лешу, да о томе известе Антропометријско Полицијско Одељење Министарства Унутрашњих Дела с позивом на Бр. 43 3.

П 0 Т Е Р Е Алекса Ђорђевић., Циганин, корпар, који се налази у бегству, одговара за више крађа стоке и прављење лажне исправе. — Акт начелника среза левачког Бр. 1717.

Светозар Н., месарски радник, извршио је крађу новца овоме газди Драгутину Јефтовићу, месару из Београда, па затим побегао. Он је стар 19 година, црномањаот, по лицу маљав, у грађанском одолу. — Акт Управе града Београда Бр. 48 66. Милоје Марковић, земљоделац из Раниловића у срезу космајском, одговара за превару, али ое налази у беготву. Он је у лицу пмв, очију плавих, косе и бркова плавих. Од одела има на себи: гуњ, Фермен и чакшире од гаајка, на ногама шарене чарапе и опанке, а на глави шајкачу, и око врата црножут шал. — Акт начелника среза врачарског Бр. 209 5. Паун — Павле Младеновић, тежак из Гамзиграда у срезу зајечарском, који одговара код зајечарског првостепеног суда за убиство извргаено над Павлом Калиновићем, ондашњим, налази се у бегству. Он је стар 2 4 године, раста високог, црномањаст, бркова малих, у сељачком оделу. — Акт Управе града Београда Бр. 2861. Јакоб, Самуило и Давид Нисим, бивгаи трговачки агенти, који одговарају код начелства округа нишког за више утаја и превара, налазе се у беготву. — Акт начелотва округа нишког Бр. 27 3 96. Илија Гараш, земљоделац из Јаоенова, одговара за одвођење и налази се у бегству оа Божаном, ћерком Тоше Јанковића земљодедца из истог села. Он је отар 40 година, малог раста, црних бркова, у оделу сељачком. Она је стара 16 година, висока ; од одела има иа себи бео зубун од сељачког оукна, а преко њега црну антерију од оукна. — Депеша начелника среза реоавског Бр. 2406.

Милап ТаСић, бивши матроз из Смедерева, који је извршио опасиу крађу ноћу између 7. и 8. овог месеца, налази ое у бегству. Он је стар 33 године, средњег раста, косе и очију црних. — Акт начелства округа омедеревског Бр. 1063. Непознати крадл.ивац ноћу између 23. и 24. прошлог месеца украо је са лађе дунавског паробродског друштва, капетану лађе г. Милаиу Јелачи. једанзлатан сат са ланцем. Сат је оа капцима без шара и мало улубљен; а ланац је састављен од златних, пљоснатих и дугуљастих алкица. На средини ланца нема једне алкице, те је ту ланац састављен концем. — Акт Управе града Београда Бр. 4672. Милан Живановић, притвореник првостепеног зајечарског суда, који је осуђен за више опасних крађа, побегао је из притвора. Он је раста високог, добро развијен, црномањаст, пуних црних бркова, без браде, у лицу румен, од одела има на себи : капут шарен, од шајка и црне панталоне. У ходу му се колена ударају и угибају унутра, а стопале иду у раскорак. — Депеша начелства округа тимочког Бр. 1 4 66. Непознати крадљивац, који је ухваћен после извршене крађе, побегао је ноћу између 7. и 8. овог месеца из притвора кварта врачарског. Непознати је отар око 32 године, раста малог, малих кестењавих брчића, у оделу грађанском. Кад је притворен изјавио је да се зове Алекса Марковић, по занату бравар. Акт Управе града Београда Бр. 5275. Препоручује се свима полицијским и општин ским властима, да за свима побегдим личпостима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте властима које су потернице издале, с позивом на означене бројеве акта или депеша. —■.{ —в ► • Т Р А Ж Е С Е Зорка, кћи Марка Стефановића, иамуклијаша из Београда, одбегла је 8. овог месеца од овоје рођаке Милеве Јевтић, из Обреновца. Она је стара 12 година, црномањаста, у пепељавом чоханом оделу и са руншчастом кецељом. — Депеша начелника ореза посавског округа ваљевског Бр. 1913. Драгољуб Спасојевић, шегрт берберски, родом из Голупца, 4. овог месеца отумарао је од свога газде Мидована СтеФановића, берберипа из Београда. Он је отар 15 година, раста средњег, смеђ; на оеби има: кратак капут, талијанске панталоне угасите боје и на глави путничку качкету. — Акт Управе града Београда Бр. 6100. Нека све полицијске и општинске власги живо потраже нестала лица и пронађена упуте именованим властима, које су тражење захтевале.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 5. и 6. овог месеца, непознати крадљивац украо је Благоју Милојковићу, из Бобовишта, једну алатасту кобилу, у задње ноге чарапаоту, са жигом иоложено «К. В — Депеша начелника среза алексиначког Бр. 1990. Обраћа се пажња свима полицијским и оп штинским властима на ову крађу и крадљивца.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић