Policijski glasnik

СТРАНА 272.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 34.

српоким новчаницама од по 10 динара, 5 3 динара у сребру, једну акцију Заложне Банке Бр. 12 98 у вредности 50 динара, један златан женски брош у вредности до 3 0 динара и двоје нове панталоне грао и на штраФте. Акт комеоара тоичидерске подиције Бр. 2986. Миљко Мисић, осуђеник београдског казненог завода, чију олику износимо, нобегао је 3. тек. месеца из окружне економије у Ћуприји, где је био на раду. Мил.ко је родом из Принчева Брда, среза моравичког, стар 2 5 год. виоок Г73 мет., очију угаситих, косе смеђе, од особених знакова има: а) белегу од посе котине у облику праве линије, правца косог,

гет штоФа, једно платнено одело браон-лихт, једна вунена крем хаљина, један турски пасош на име Марија Павлани — Плаша и служавку Софију, један турски печат са написом «Мари Фенерли" , и у готовом новцу: 400 дин. у наполеонима, 100 дин. у српским новчаницама и једна златна турска лира. Акт управе града Београда Бр. 34 412. Препоручује се полицијским и општиноким властима, да за овим побеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их уиуге влаотима које су потернице издале, о позивом на озпачепе бројеве акта и.1 и депешо.

оамо аоследњем ударцу Ј — овом над убијеним, као што то Касациони Суд у горњим својим примедбама наводи. и од своје стране ничим није покушавала да спречи оптуженог Ј. од извршења овог дела — аропустила је од своје стране да учини оно што јој је у дужности стајало, на име да спречи оптуженог Ј. да свог сина — погинулог Д. убије. Из овакве радње оптужене Р., као и мржње оптужене Р. према своме сину погинулом Д., а која се мржња састоји у томе, што је ио сведоџби сведока Л. П. једном приликом пред њим — сведоком, а на тражење погинулог Д. да га части кафом, Д. у одговорила: »даћу ти ја кафу за душу (< , Апелациони Суд изводи и њено саучешће у извршењу овог днла тач. 2. § 46 крив. законика. Касациони Суд у својој општој седници од 2.о - августа 1911. г. № 9966 усвојио је ирвмедбе свога I. одељења а противразлоге Апелационог Суда, као несаобразне закону, одбацио. М. Л. Р.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

ПОТЕРЕ Филе Јошка, осуђеник митровачког казпеног завода (Срем), чију слику износимо, побегао је са осуде 2 4. јула тек. год. (п. н,) и сада се, по дознаљу, налази у једној сголарској радиопици у Србији, понајпре у Београду.

Јошка јо родом из Кастадош-Домба, у Угарекој, по народности је Мађар, стар 16 год., отаса високог, лица округлог и белог, косе, обрва и очију смеђих; био је осуђен на 5. год. робије због разбојништва. Акт антропометријско-полицијског одељења Бр. 1512.

2. тек. месеца, око 2 часа по подне, непознати крадљивац украо је и однео Светозару Јовичићу, идиџару из Београда: 250 динара у

величиие Г5 см., на другој Фаланзи левог палца; б) белегу од пооекотине у облику праве диније, правца косог, величине 2 ом. на десном кажипрсту, и в) брадавицу длакаву, у величини прооиног зрна, на гркљану. Акт управе београдоког казненог завода Бр. 5135. Милан Симић и Радоваи Николић, скигачки цигани, решењем начелника среза посавског, округа београдског стављени оу под кривичну истрагу и у притвор због крађе стоке. Обојица су у бегству, Акт среског начелника Бр. 1 1 954.

Т Р А Ж И С Е Ђорђа Величковића, из Вел. Плане, ореза орашког, нестало је још 9. августа тек. год. и до данас се о њему није могло ништа сазнати. Ђорђе има 60 год., раота је средњег, у лицу сувоњав, коое прооеде, очију плавих, нарамљује у ходу ; у оделу је сукненом и поцепаном. Није искључена могућност да је над Ђорђем и злочин извршен. Депеша начелника среза орашког Бр. 13 69 5.

7. тек. месеца, између б 1 /^ и 7'/ 2 часова по подне, непознати крадљивац ушао је у стан гоопође Јовице Хриотића, у винограду на Топчидероком Брду, и из пезакључаног ормана украо и однео: један округао брош у бршијантима, од којих су три у средини а једанаест унаокло; два броша у бридијантима — по девет бридијаната уздуж — у вредности 4000 дин.; једну низу биоера од 59 до 60 зрна, од којих је средње у величине грашка а остала нешто мало ситнија, у вредности 1 5.00 0 динара; осам разних, златних прстенова: један од сафира и брилијанат унаоколо дедан Фади) један маркиз (дугуљаст), два са крупним брилијантима, сви у вредносги 9000. динара; два златна чешља, један дугачак здатап ланац у врадносги 500 динара; један мади брош са три реда бисера у вреднооти 7 0 дин.; једна бразлетна у виду данца од брилијаната, дијаманата и рубина у вредности 2000 динара; један здатан брош у величини 6 оан. оа малим црним емаљираним каменом (пдаво) у вреднооти 50 дин.; један костим од загаоито-те-

КРАЂШ СТОКЕ

Матеји Прокићу, из Шума, среза депеничког, ноћу између 2. и 3. тек. месеца украден је коњ, матор 4 год , висок 153 ом., алатаст и цветаст, оа жигом „К". Депеша начелника среза лепеничког Бр. 23568.

Ноћу између 5. и 6. тек. месеца, украдено је : Андрији Мидутиновићу, из Азање, једна кобила длаке доратасте, матора 4 год., висока 150 сап., звездаота, са жигом положено в К # , а Матеји Николичићу, из Селевца, кобида омица длаке мрко-вране, на челу цветаста. матора 4 год , висока 153 сан., ст истим жигом. Депеша начелника ореза јасеничког, округа смедеревоког Бр. 19444. Обраћа се пажња свима полицијским и општнским влаотима на ове покрађе.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.