Policijski glasnik

СТРАНА 72.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 9.

и велику опасност која бн иначе могла наступити, да се нредседницима општинским стављају у одговорност за накнаду и случајеви, за које они у основи нису одговорни и у којима нису имали никаква учешћа Глав. Контрола остаје при пресуди". Касациони Суд у својој општој седници одбацио је примедбе свога III одељења, а усвојио противразлоге Главне Контроле и помен. нресуду исте оснажио. М. Л Р.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА

У Дрезди оу ухапшена ова два лица, од ко,јих оо први аове Шарл Ото Кисген, ар-

тист, рођен 2 3. марта 1884. год. у Треву у Француској, а други Франсоа Шифол, механичар, рођеп 31. марта 1 893. у Присеју у Француској. Они су обично ишли по дућанима и у.шцама тразкећи потпоре за пут, а при том оу и крађе вршили. На молбу дрезданске полиције изнооимо њихове с.шке, јер оу према извешћу исте нолиције тумарали и по Србији. Ако их је ко где у Србији видео и о њима нешто зна, моли се да то јави Управи града Београда Бр. 7084.

П О Т Е Р Е

Божидар Петровић, обућарски радник, који је радио код Михајла Стаиимировића, обућара из Ниша, одговара за извесно кривично дело, али му се не зна меото борављења. Лични оиио ненознат. Денеша начелотва округа нишког Бр. 2 26 2.

ч Ј

Шарл Ото Кисген.

. . . ј. ■ • | идииии

Милооав Ивановић, земљоделац из Роћевца, побегао је из притвора власти среза реоавског. Он је отар 3 5 година, олабо развијен, сувоњав, на челу има дугу косу, глас му је налик на женски. У оделу је сел»ачком. Депеша начелника среза ресавског Бр. 48 5 4.

Благоје Радосављевић, из Свилајинца, иобегао је из затвора суда општнне свилајиначке. Ои је стар 18 година, омаден, омеђ, у оделу оукненом. Депеша начелника ореза ресавоког Бр. 4720. Препоручује ое полицијским и општинским властима, да за овим побег.шм лицима учине најзкивљу иотеру, и у олучају проналаска стражарно их упуте влаотима које су потернице издале, с позивом на озпачене бројеве акта или депеша.

КРАЂЕ СТОКЕ Јован Коцић, из Биљанице, и Благоје Цветковић, из Мрштана, дотерали су у Алексинац на продају седам коњских грла, за која немају пасоше. Од њих је један коњ дорат, ћорав у лево око, висок 138 см. стар 10 година; ждребе зелено, женско, старо 2 године; коњ дорат, олеп, стар 1 2 година, репа подоеченог, на плећима и трбуху белега од ама; коњ дорат, стар 9 година, висок 147 см. жиг «0"; кобила доратаота, стара 14 година, висока 134 ом. на гребену беде длаке; кон> дорат, отар 12 година, виоок 124 см. ћорав у деоно око, на гребену бела белега; кобила затворено-доратаота, стара 17 година, виоока 139 ом. на деоном буту ожиљак. Траже ое сопственици. Депеша начелника среза алекоиначког Бр. 3472.

Франсоа^Шифол.

Живану Танасковићу, из Ракинца, украдена оу два вола. Један је длаке рујаво-вугаоте, а други шарен, буласт. Матори су по 6 година и без роваша. Депеша начелника среза ресавског Бр. 48 55. Станоју Станимировићу, из Планинице, украдена је кобила, длаке затворено доратасте, матора 4 године, цветаста, у задњу десну ногу чарапас/га, ждребна, на деоном оку има белегу и жиг ( , А". Сопственик даје 2 00 динара награде ономе, који кобилу ухвати или пронађе. Депеша иаче.шика среза бол.евачког Бр. 28X5. Обраћа со пажња свима полицијским и онштиноким властима на ове покрађе.

Штампа Краљ Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.