Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ глдсник

ПЗЛАЗП ДЗА Х1УТ сваког меседа у свескама од 3 и више

габака. Цена је : за Србију 12 дин., а 8а Црну Гору, Бугарску, |

претнлата се шаље управи државне штамиарије,

Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Турску

а рукописи уредништву.

15 динард нд год1шу.

VII свес^а у београду 15. априсда 1883. година IV

УНАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА

Његиво Всличанство , Краљ, благоволео је, на аредлог министра иросвете и црквсиих аослова, указом Свијим од 27. Марта о. г. иоставити: За Архиепископа Београдског и Митрополита Орпеког госиодина Теодосија , којега је ивбор 20. овог месеца одобрио, и који је на своје досгојанство и дрквено посвећен.

Његово Величанство, Ераљ, благоволео је, на аредлог министра аросвете и црквених иослова а ао саслушању министарског савета, указом Својим од 16. Марта о. г. решити : „да се Гаврило ВитковиК, проФесор гимназије београдске, на основу §. 70. закона о чиновницима грађанског реда, стави у стање покоја с иензијом по годинама сл.ужбе.''

Његово Величанство , Краљ , благоволео је, на аредлог министра иросвете и црквених иослова, указом Својим од 29. Марта о. г. решити : да се Сими ПетровиКу , председнику друге класе конзистори.је енархије београдске , уважи оставка коју је поднео на службу.

Постављења и разрешења наставника средњих школа Актом г. мипистра иросвете и црквених иослова I Иоставл.ен је: II. Разрешена је: У БЕОГРАДСКОЈ РВАЛЦИ У ВНШОЈ ЖЕНСКОЈ ШКОЛЦ I'. Јован С. БошковиЛ, рачунонснитач Главне Еон- г-ђа Лујиза ВитковиКка, учитељка немачког језика троле, за хонорарног предавача, 19. Марта о. г. ц свнрања у клавир, 16. Марта о. г.

Постављења школских управитеља Актом својим од28. Марта о. г., г. министар иросвете и црквених иослова одредио је:

г. Цветка РадојичиЛа, учнтеља Ш и IV разреда основне школе пожешке, у ужичком округу, да за време врши нослове школског управитеља.

г. Светозара ФилииовиИа , учитеља мушке школе у Текијн, округа крајинског , да за иреме врши иослове школског управитеља,