Prosvetni glasnik

С1УЖБЕНИ ДЕО

40?

— Коста МалеповмК, привр. уч. у Глоговцу, 4. јула, о. г., због слабог успеха у школи; у нишком округу: Јован Ћ. ЈовановиК, уч. осн. шк. у Доњој Трнави, 21. авг. о. г.; — Драгутин ЦониК, уч. осн. шк. у Читлуку, 7. авг. о. г.; у пиротском округу: Адам ЗдравковиК, уч. осн. тпк. у Бадта-Беридовцу, 25. јуда ов. г. због слабог успеха у школи; — Василије ГребенаротА, учит. основ. шк. у Вел. Боњинцу, 16. авг. о. г. по молби; у подринском округу: Милан К. СтанимировиЛ, привр. уч. осн. шк. у Гор. Бадањи, 16. авг. о. г.; Пстар ПаунковиЛ, учит. осн. шк. у Чокеипши, 18. авг. ов. г.; — Михаило А. МаксимовиК , уч. осн. шк. у Салаш-Ноћају, 26. авг. о. г.; у подунавском округу: 1'анко НикетиК, уч. осн. шк. у Железнику, 14. августа о. год., но молби; — Михаило Д. Ог/њановиЛ, уч. осп. шк. у Трновчи, 16. авг. о. г.; — Аранђео Николајевип, уч. основ. шк. у Борку, 3. јула, о. г., због слабог усноха у школи; у пожаровачком округу: Ђладимир Ч. РистиЛ, уч. осн. шк. у Смољиицу, 13. августа о. год., по молби; — Милан РадисављевиЛ, привр. уч. осн. шк. у Нечаници, 24. јула о. г., због рђавог успеха у школи; — Живан СредојевиЛ, учнт. осн. шк. у Гакинцу, 7. августа о. год., но молби; — Милосав ЛазаревиЛ, учит. осн. шк. у Кушиљеву, 7. авг. о. г.; — Риста ТасиК, уч. осн. шк. у Миљевићу, 8. авг. о. г.; — Анђелија Арерова, учит. осн. шк. у Костоцу, 15. августа о. год. по молби; . — Велимир КузмановчК, уч. осн. шк. у Брадарцима, 15. авг. о. г.; — Тихомиљ ЛукиК, уч. оси. шк. у Жагубици, 16. авг. о. г.; — Петар СрејиЛ, приврем. учит. основне школе у Ћовдину, 23. августа ове годнне ; у рудничком округу: Никола Загорчић, учит. основ. шк. у Јарменовцпма, 7. авг. о. г.; — Милутин МариК, нривр. учит. осн. шк. у Бањанима, 14. авг. о. г., по молби; у тимочком округу: Радигиа КостиИ, уч. осн. шк. у Бору, 7. авг. о. г.; у топличком округу: Милан Ст. НедељковиЛ, учитељ основне школе у Драгуши, 13. августа ове године ; у ужичком округу: Милан РабреновиК, учит. основне школе у Костојевићу, 16. августа ове годиие; — Милорад В. АлексиИ, учитељ основне школе у Заовипама, 16. августа ове године.

РАСПИСИ И ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА РАСПИС Старешинама свију средњих школа Газмотривши одлуку Главног Просветног Савета о томе, да ли би требало ерачунавати годишње оцене са иснитиима оним ученицима који у току шк. године напусте школу па дођу на испите, одлучио сам: 1.) да се ученицима, који би напустили школу пре 1. јануара, на зажеле да полажу исиит из тога разреда, не срачунавају с иснитним оценама оие оцене, што су их добили у школи за првадвадвомесечја. Иначе се оцене морају рачунати с испитиом оценом. 2.) оваки ученици полагаће испите као прпватни засебно. ИБр. 11447. 30. јула 1895. год. У Београду. Миниетар иросвете и црквених иослова, Д>. КовачевиЈ. с. г.

РАСПИС Директорима свију гимназија и реалака и управител>кама Виших Жен. Школа Да би се уклонило неједнако тумачење расписа од 23. јуна 1894. год. ПБр. 8436 (Збор. стр. 351.) о уиису ученика у почетку шк. године, то наређујем, да се од сада овако ради : Ученици који желе ступити у гимназију дужни су аријавити се са потребним документима 16. или 17. или 18. августа директору гимназије у којој желе нолагатп испит. Директор ће докуменга примити и ученике завести у списак пријављених ученика за пријамни испит. — Пријаве иосле 18. августа не вреде. Исто тако и ученпци који имају полагати : поновне и накнадне исните морају се тих дана иријавити за иснит. На нроФ. седиици која ће се држати 18. августа по подне утврдиће се деФинитиван расиоред о иолагању: пријамних, поновних и накнадних исиита, који ће се полагати од 19. до 28. августа закључно. Уиисивање пак ученика како оних који су на годишњим испитима прешлп, тако исто и оних који су нолагали пријамне, пакнадне и поновне испите