Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛ АСНИК

ЈЈј>. 3

XVIII

СЛУЖБЕНН ДЕО

УКАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА КРАЉА Одликовања Указом Његовог Величанства Ераља од 6. декембра пр. год. одликован је Орденом Велог Орла V реда Јован Жујовић, ректор Б. Школе. Указом од 5. марта о. год. поставњен је у Главнои Просветном Савету : за редовног члана на две године Лука ЛазаревиК, проФ. I б. гимн. ПРЕТПИСИ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА Ностављења Иретписом министровим постаиљени су: у Великој Школи: за асистента Минералогије Светолик СтевановиА, ироФ. III б. г., за асистента Геологије Др. Дим. Антула, супленат III б. г., за асистента Ботанике и кустоса ботаничког кабинета Живојин ЈуришиК, проФ. II б. гимн., за асистента Палеонтологије и кустоса налеонтолошког музеја Иет. ПавловиК, проФ. II б. г., за асистента у Опсерваторији Јеленко МихаиловиК, проФ. I б. г., за асистента Математике Др. П. ВукиКевиИ, проФ. II б. гпмн. — 25. Фебруара. у Државној Штнмиарији: за коректора Јован Кангрга, сврш. философ , 19. Фебр. у ужичкој реалци: за привр. уч. IV класе Коста ЈовановиЛ, сврш. фил , прир. мат. одсека, 7. марта.

Разрешења Претписом министровим од 7. марта разрешен је Радомир ВерговиК, привр. уч. цртања у ужичкој реалци. ОСНОВНЕ 1ПКОЛЕ Ностављења Претписом министровим постављени су: у ваљевском округу: за сталног уч. у Гор. Топросветни масник 1897 ■.

плици Петар 0. МиловановиЛ, уч. у пенсији, 1. марта; у крагујевачком округу: за приврем. уч. I и II р. у Наталинцима Даница СимиЛева, уч. застуи. у Наталинцима, 1. марта; у крајинском округу : за уч. сва 4. р. у Братнп Ваеилије МатејиЛ, уч. у пенсији, 1. марта; у нишком округу: за уч. 2. од. III р. у Нишу на Стамбол-Каиији, Димитрије КостиЛ, уч. у ненсији, 1. марта; у пиротеком округу: за слал. уч. 1. од. II р. у Пироту, ва Пазару Персида ПродановиЛка, иређ. уч., 21 Фебр. ; — за привр. уч. сва 4. р. у Вел. .1ук;\н>и Петар Ћ, СрејиЛ, пређ. иривр. уч., 20. Фебр. ; — за стал. уч. III и IV р. у Степојевцу Кузман ЈовановиК, уч. у пенсији, 21. Фебр.; у тимочком округу: за нривр. уч. сва 4. р. у Оснићу Цветко КрстиЛ, сврш. богослов, 26. Фебр.; у топличком округу: за привр. уч. сва 4. р. у Драгуши Илија ЈовановиЛ, пређ. привр. уч. 1. марта.

Премештај и Претписом министровим нремештени су: у крагујевачком округу: за уч. 1. одељ. IV р. у Крагујевцу Боеиљка II. ЈовановиЛева, уч. I и II р. у Роиочеву, 1. марта, по молби; у крајинском округу : за уч. у Лукама Иикола ПетковиЛ, уч. II, III и IV р. у Јошаници, окр. нишког, 19. Фебр. по молби; у моравском округу: за уч. 1. од. IV р. у Параћину Миливоје НикиКевиЛ, уч. 2. од. III р. у Пироту, на Пазару, 21. Фебр. помолби; у нишком округу: за уч. II, III н IV р. у Јошаници Драгомир ИвковиЛ, уч. у Л-укама, окр. крајинског, 19. Фебр. но молби; у подринском округу: за уч. I и II р. у Шапцу Мајуру Грујица ПротиЛ уч. у Рибарпма истог окр. 6 ов. м.; у подунавском округу: за уч. I и II р. у Ропочеву Софија ЈовановиЛка, уч. I и II р. у Трнави, 16

(\