Prosvetni glasnik

С Л У Ж Б В

љицу IV и ириправ. р. жен. шк. у Подгорцу; Живота МилутиновиИ, учитељ у Исакову (морав.), за учитеља II и III р. муш. шк. у Нодгорцу; Зорка МилиЛевиЛка, учитељица- жен. шк. у Сумраковцу (тим.), за учитељицу 2. од. II р. у Краљ.-Селу; Никола МилиКевиЛ, учитељ муш. шк. у Сумраковцу (тим.), за учитеља III р. у Краљ.-Селу; Стана Херманова, учитељица 4. од. I р. жен. шк. у Нишу, за учитељицу 2. од. I р. муш. шк. у Зајечару; Димитрије ИлиЛ, учитељ сва 4 р. осн. шк. у Праћини (морав.), за учитеља 2. од. III р. осн. муш. шк. у Зајечару ; Катарина МилетиИева, учитељица I и II р. осн. шк. у Придиицу (рудн.), за учитељицу II р. осн. муш. шк. у Зајечару ; Еосара КраеојевиЛева, учитељица I, II и III р. осн. жен. шк. у Грљану, за учитељицу IV р. осн. жен. шк. у Књажевцу; Фемка МилановиКева, учитељица осн. шк. у Радовању (подунав.), за учитељицу II, III и IV р. осн. жен. шк. у Грљану; Живота ЈовичиЛ, учитељ осн. шк. у Осаници (пожарев.), за учитеља III п IV р. осн. муш. шк. у Грљаиу. у округу тоиличком: Тодор Коетић, учитељ у Гор. Топоници (топл.), за учитеља 2. од. III р. муш. П1К. у Прокупљу. у округу ужичком: Јеврем ЧакаревиК, учитељ у Придворпца, за учитеља II р. у Мачкату; Паулина СтошиТаева, учитељица жен. шк. у Кривом Ниру (тим.), за учитељицу II р. муш. шк. у Пожезп; Катарина МилутиновиАева, учитељица осн. шк у Рудници (рудп.), за учитељицу осн. шк. у Придворицц; Ваеилије ЈукиК, учитељ II, III и IV р. осн. шк. у Малим Крчмарима, окр. крагујев., за учитеља 2. 'од. I р. осн. муш. шк. у Ужицу; Дионисије КовачевиИ, учитељ I и II р. осн. шк. у Миланџи, за учнтеља I р. осн. шк. у Доброселици.

Претписом минисгра просвете и цркв. послова, нремештени су ио казни: у округу пожаревачком: Милија РакиИ, учитељ III и IV р. у Клоци (краг.), за учитеља у Близнаку; Јелисавета СтевановиЛеви, учитељица I и II р. осн. шк. у Вреоцима (подун.), за учитељицу осн. жен. јпк . у Осаници. ПОСТАВЉЕЊА Претписом министра просвете и црквеннх иослова иостављени су: у округу вал.евском: Катарина ПетровиКева, нређ. ириврем. учитељица, за заступницу учитеља III и IV р. у Голој Глави. V / у округу врањском: Даница ЈовчиИева, скрш. ученнца 13. Ж. Шк. без испита, за заст. учнтеља осн. шк. у Моштаници.

н и д в о 625

у округу крагујевачком: Гојко ПетровиК, пређ. иривр. учитељ, за заступ. учитеља у Маскару; Даринка Периши&ева, пређ. учитељица, за учитељицу у Винчп; Илија АазаревиИ, пређ. привр. учнтељ, за учитеља III и IV р. у Брзану. у округу крајинском: Вукосава ЧуииИева, сврш. ученица В. Ж. Шк. с испитом, за заступпицу учнтељице жен. шк. у Вел. Врбици; Даница ЋуриКева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за заступнпцу учитељице жен. шк. у Поповици; Драга СтојановиЛева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за заступницу учит. жен. шк. у Трњанима; Јулијана АлексиИева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за заступ. учит. жен. шк. у Дупљанима; Катарина ЈовиКева, сврпт. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за'заступницу учит. у Смедовцу ; Катарина ПековиИева, сврш. учен. В. ЈК. Шк. с испитом, за заступницу учит. у Костолу; Милева Брајкови&ева, учитељица у пензији, за учитељицу I и припр. р. муш. и жен. шк. у Д. Милановцу ; Милева Ма.газиновиАева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с исиитом, за учитељицу I р. муш. шк. у Јасеници; Надежда УгриновиЛева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с иснитом, за учитељицу жен. шк. у Кладушници; Петар ЋурчијК, пређ. привр. учитељ, за заступника учит. у Петрову-Селу; Марија АранђеловиЛева, нређ. учит. заступница, за заступ. учит. осн. шк. у Рткову; Наталија Кошанинова, сврш. ученица В. Ж. Шк. с испитом, за застун. учит. жен. осн. шк. у Корбову ; Драгутин ПеишЛ, пређ. учитељ, за учитеља II, 111 и IV р. осн. муш. шк. у Доњем Милановцу. у округу крушевачком: Анка СавиИева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за застун. учит. основ. шк. у Глободеру; Драгиња Митрови&ева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за заст. учпт. I и II р. осн. шк. у Белој Води. у округу моравском: Михаило СтојановиЛ, свештеник-капелан у Орашју (морав.), за заступника учитељ. муш. шк. у Сењ. Руднику; Станојка МилановиЛева, сврш. учеп. В. Ж. Шк. с испитом, за заступницу учит. жен. шк. у Бигреници. у округу нишком: Михаило МарковиЛ, сврш. ђак. Учит. Шк. с испитом, за заст. учит. сва 4 р. осн. шк. у Манојлици; Стојан ПетковиЛ, пређ. привр. учит., за заст. учит. сва 4 р. осн. шк. у Кнез-Селу. у округу пиротском: Димитрије СтојановиК, пређ. привр. учитељ, за учитеља у Топлом Долу, Љубица Виторовипева, сврш. учен. В. Ж. Шк. с испитом, за учитељицу I р. у Вел. Боњинцу. у округу додринском: Илинка СавиКева, сврш. учен. В. Ж. Школе с испитом, за заступницу учит. I и II р. у Змињаку; Лазар СаватиК, пређ. учит.