Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНП ДЕО

265

тобра 1898. године, ПБр. 18293, којим су прописана Правила о давању благодсјања, од сада ће гдасити овако: а) да је снромашног стааа онај ученнк, чији родитељи, иди чије имање плаћа годишње до тридесет динара непосредне порезе (у задругама: тридесет дннара на сваког задругара, који је пореска глава), рачунајућл у непосредни порез. све оне врсте пореза, које су одређене чд. 1. Закона о непосредном порезу. Све остале одредбе поменутпх Правила остају п даље у важности. ПБр. 7806. 7. августа 1900. год. у Београду. Министар просвете и црквеиих послова, Павле Маринкови-ћ с. р.

ПРИВАТНА ГИМНАЗИЈА У КРППЕВЦУ

Указом Његовог Величанства Краља од 21. августа ове године, на нреддог Министра просвете и црквених послова, а на основу чдана 7. закона о средњим школама, решено је: да се четвороразредна приватна ишназпја у граду Крушевцу, подигне на шесторазредну гимназију, коју ће општина града Крушевца и даље о своме трошку издржавати.

С Т Е Ч А Ј

На Великој Шкоди, у правном Факултету, упражњена је проФесорска катедра за римско право. Ради попуњења ове катедре расписује се Стечај и позивају се сви они, који желе компетовати за ову катедру, да се са својим сведоџбама пријаве Министарству просвете и црквених послова најдаље до 20. септембра ове годпне закључно. Компетенти ће у својим пријавама означити за коју се врсту наставника јављају, према чл. X закона о изменама и допунама у закону о устројству Велике Школе од 22. октобра 1896. године. ПБр. 7841. Из канцедарије Министарства просвете и црквених по-> слова, 7. августа 1900. године у Београду.