Prosvetni glasnik

666

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Указом Његовог Ведичанства Краља од 25. новембра ове године, на предлог Министра просвете и црквених посдова постављен је: у министарству просвете и црквених послова : за писара Александар Вл. Ђорђевић, писар друге класе дипломатског заступништва у Софији са платом коју је до сада имао, по службеној потреби. СТРУЧНЕ ШКОЛЕ П0СТАВЉЕЊА Указом Његовог Велнчанства Краља од 1. децембра ове године, на предлог Министра просвете и црквених послова постављени су: у Богословији Св. Саве: за проФесоре: Драгољуб ПоиовиЛ, проФесор Богословије и Миленко ЈВукиЛеви^, проФесор Гимназије Вука СтеФ. Караџића, по службеној потреби. Указом Његовог Величанства Краља од 4. децембра ове године, на предлог Министра проевете и црквених послова постављен је; у Богословији Св. Саве: за проФесора Миливоје Ј. ЛоиоаиК, виши учитељ језика у Гимназији Краља Александра I. с годишњом платом од 2500 динара, колпко је и до сада имао. у Мушкој Учитељској Школи у Јагодини; за супленте: д-р. Душан Тајичић, испитани предавач истога завода, и Сретен ВукашиновиА, испитанн приправник Гимназије Краља Александра I.

ПЕНСИОНОВАЊЕ Указом Његовог Величанства Краља од 25. новембра ове године, на предлог Министра просвете и црквених послова, а по саслушању Министарског Савета решено је: да се Архимандрит Виктор проФесор Богословије, по својој молби, а на основу чл. 70. закона о чиновницима грађанскога реда, стави у стање покоја, с пенсијом, која му по годинама службе припада.

СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УНАПРЕЂЕЊА Указом Његовог Величанства Краља. од 30. октобра ове године, на предлог Министра просвете и црквених послова а на основу члана 58. и 75. закона о средњим школама, постављен је: у Гимпазији Доситеја Обрадовића: за директора прве класе Михаило ПоиовиК, проФесор Гимназије Господар Јована Обреновића. Указом Његовог Величанства Краља од 21. октобра ове године, на предлог Министра просвете и црквених посдова, а на основу члана 65. и 76. закона о средњим школама, постављен је: у Гимназијн Краља Милана I: за вишег учитеља треће класе Стеван НикшиЛ, учитељ у истоме заводу.