Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

421

шша се увек износи по нека научна новина и.ш се исправљају досадашња погрешна схватања и објашњују и попуњују празнине у науци, те с тога су од веллког научног интереса.

Указом Његовог Величанства Краља од 28 марта 1901 године, на преддог Министра просвете и прквених послова постављени су: у Великој Б1коли : за ванредног проФесора Ботанике д-р Лујо АдаовиЛ, учитељ језика Гимназије Краља Александра I; за ванредног проФесора Грчког језика и литературе д-р Василије ЂериЛ, доценат за грчки језик и литературу на Великој Школи. СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕЊА Указом Његовог Везитанства Краља од 28 марта 1901 године на предлог Министра просветс и црквених послова постављени су: у Гилназији Краља Александра I: за супденте Јован Еангрга и ЉгЈбомир ЖатиЛ, исиитани проФесорски приправници; у Гизшазији Вука СтеФановића-Еарацића : за супдента Драгутин Еостип, испитани проФесорски приправник; у Гимназији Ераља Милана I: за суплента Павле ВујиИ и Јеремија ЖивановиЛ, испптани проФесорски приправници. у Гимназнји Кнеза Михаила: за суплента Жилош ТрифуновиК, испитани прОФесорски приправник. Указом Његовог Величанства Краља од 28 марта 1901 године на предлог Министра Просвете и црквених посдова постављени су: у Гимназији Енеза Милоша Великог: за проФесора Теодосије БошковиК, супденат исте гимназије. у Учитељској Школи у Алексинцу: за проФесора Драгутин Ј. ПоиовиК, супденат гимназије Кнеза Мидоша.

ПРЕТПИОИ МИНИСТРА ПРОСБЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЛ0БА

ВЕЛИКА ШКОЛА ПОСТАВЉЕЊЕ Претписом Министра просвете и црквених посдова Пбр. 2918 од 4 априла 1901 године поетављен је: у Великој Школи: за доцента Кривичног Судског Поступка др. Божидар ЖарковиЛ, писар Београдског Трговачког Суда. НАРОДНИ МУЗЕЈ ПОСТДВЉЕЊЕ Претписом Министра просвете и црквених посдова ПБр. 3022 од 4 априда о. г. постављен је: