Prosvetni glasnik

118

ИРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

оцеубијства) и 1 ученик из моравског округа (осуђен због убијства жене лекара из Ђуприје); овај иоследњи одличан је певач, сад је у III р. и пева црквене песме веома лепо и иравилно Један ученик из III разр. нема прсга на десној руци, а осуђен је за опасну крађу. Кога сам год иитао зашто је осуђен, сваки је навео разлоге, али је додавао: „обедили су ме да сам то и то учинио, а ја нисам". Љ. II.

ЈАВНА ЗАХВАЛ.Н0СТ

Госп. Павле Ранвови}!, трг. из Шапца, поклонио је тпколи овој дванајест комада књига „Мале Приче", омиљеног цриповедача г. Јанва М. Веселиновића, да их ова уирава употреби, како за најбоље нађе. На овоме дару управа г. Павлу Раиковићу овим јавно захваљује. Шк. Бр. 52. 27 маја 1904 год. Крнуле. Управнтел> школе Криулске.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Преталата се шаље Уирави Државне Штамаарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и ирквених иослова у Београду). Они се, на захтев иисаца, враКају.

ОдГОВОРПИ УРЕДНИК ВЈ1АД. Т. СПДСОЈЕВИ^ ШТАМИА Краљицк Наталије ул. вр. 82. државнд штнмплРИин