Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИОТАРСТВА ПРООВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА ГОД. XXV АВГУСТ, 1904 БРОЈ 8 СЛУЖБЕНИ ДЕО УКАЗИ БЕГОВОГА ВЕЛЛЧАНОТВА КРАЉА ПЕТРА I

ГРАЂАНСКА ШКОЛА ПЕПЗИОНОВАНЈЕ Указом Његовога Величанства Краља Србије Петра I од 26 јуда 1904 године, на иреддог господина Министра просвете и црквених послова, а по саслушању Министарског Савета, одлучено је да се: г. Јован Јаворац, управитељ Грађанске Школе у Београду, у рангу надзорника народних школа прве класе, на основу §. 70 закона о чиновнидима грађансвог реда, стави у стање нокоја с пензијом која му припада по годинама службе, а на терет његове плате.

ПРЕТПИСИ МИНИОТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УВАЖЕЊЕ 0СТАВКЕ Цретписом господина Министра иросвете и црквених послова НБр. 10386 од 5. VII 904 уважена је оставка г. Жилошу ПеровиКу, наставнику ужичке гимназије, коју је поднео на државну службу. ВЕЛИКА ШКОЛА П0СТАВЉЕЊЕ Претписом господина Министра просвете и црквених послова ГШр. 10447 од 1. VII 904 године постављен је за асистента зоолошкога занросветни гласнигс , II. књ., 2. св., 1904.

штж .