Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

609

3. Мученици хришћанске дркве у борби Хришћанства с многобошцима у Ширику (од 1.—4. века); 4. Одношај Турака према хришћанима Бадканскога полуострва од 15. века до данас; 5. Религиозни, морални и физиолошки значај сродства, и његов утицај на теорију брачног права; 6. Утицај римског права на развитак црквеног законодавства. III Из практичне групе: 1. Србљак, његов састав и поезија; 2. Св. Тајне, по учењу апостолских ученика; 3. Архипастири Србије XIX века као црквени беседници; 4. Егзегетика у служби црквеног беседништва; 5. Кипријан Картагенски као литерарни представник практичног богословља својега времена ; 6. Погледи бл. Јеронима на пастирску службу; IV. Ови задаци вредеће за школску 1905/6, 1906/7 и 1907/8 годину. ЦБр. 760. Из канцеларије Министарства Просвете и Дрквених послова, 10. маја, 1905. године, у Београду.

РАСПИСИ МИНИСТРА ПРОСБЕТВ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОБА

Директорима гимназија На питање једнога директора: да ли ће се крајем школске године узимати од ученика ђачке књижице, пошто им се дају школска сведочанства, нашао сам за потребно наредити: Да се ђачке књижице не узимају од ученика, пошто оне служе као легитимација само за једну школску годину, те нема бојазни од какве злоупотребе. ПБр. 8684 20 маја 1905 год. У Београду. Министар просвете и црквених послова, Ј. М. ЖујовиЂ с. р.

Директорима гилназија У допуну расписа ПБр. 748., од 20. априла ове год., прописао сам овај поступак: Годишњу оцену из вредноће као и оцену за владање даје ученицима разредно веће крајем школске године, тј. до 15. јуна, и у исти мах доноси одлуку и о ученицима на које ће се применити чл. 37.