Prosvetni glasnik

1*

СЛУЖБЕНИ ДКО

3

РАСПИСИ МИНИСТРА ПРОСБЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Окружним Школским Одборииа По представцн министарства народне привреде од 16. овога мес. ПБр. 3027. одобравам: да земљорадничке задруге могу држаги сво.је канделарије у зградама народних школа, где год за то има могућности према броју локала, којима шкода располаже. Нека одбори саопште ову моју наредбу свима шкодским одборима и управитељима основних шкода у томе округу. ПБр. 9168 31 маја 1905 год. у Београду. Министар проовете п црквених послова, Ј. М. Жујовић с. г.

1) Сиила окр. шкодским одборима; 2) Управитељима учит. шкода Београд, Адексинап;, .Тагодина, Крагујевац Гдавни Просветни Оавет на питаље мога претходника дао је мишљење: 1. да у I и II разреду основних шкода, сем буквара и читанака, не треба да буде никаквих других уџбеника; и 2, да се у III и IV разреду,. иоред читанака могу допустити уџбенипи само за науку хришћанску и историју српскога народа. Мишљење Гдавног Просвотног Савета о овоме питању ја сам усвојио с тим да се за остаде наставне предмете могу употребљавати у шкоди само помоћне књиге и помоћна средства, које ја, по преддогу Гдавног Просветног Савета, будем одобрио. Извештавате се одбори, управитељи о овој мојој одлуци с наредбом да је саопштите на потиис свима учитељима и учитељицама у шкодском округу ради знања и тачног управљања по истој, имајући на уму одредбе чд. 26. Правила о штампању уџбенпка за народне и средње шкоде. 0 извршењу ове наредбе поднеће ми се извештај до 1. јуда ове године. ПБр. 8465. 4 маја 1905 год. Мшшстар Београд. иросвете и цривеиих послова, Ј. М. Жујовић с. р.

ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЛ0ВА 0 КБИГАМА

Оддуком г. Министра просвете и црквених посдова ПБр. 8921 од 31 маја 1905 године одобрено је да се књига Шоје радовање од Мих. Сретеновића учитеља у издању књижарнице Рајковића и Ћуко-