Prosvetni glasnik

С.1УЖБКНН ДЕО

361

Чл. 114. У Факултетским уредбама одредиће се минимум часова предавања, семинар а и вежбања, који је сваки ученик дужан уписати у једном семестру. Чл. 115. Редовно учење траје осам, а у медицинском Факултету десет семестара. Чл. 116. Право на полагање докторскога и дипломскога испита имају само редовни ученици ФилосоФскога, правнога и техничкога Факултета. Ученици медицинског Факултета имају право само на доктор<жв испит. Чл. 117. Погодбе које кандидат има да испуни за полагање докторскога или дипломскога испита, прописаће се у Факултетским уредбама. Чл. 118. Факултетски Савети одлучују о пријавама за испит и одређују комисије, које утврђују распоред испита.

Чл. 119. :] Факултетске ће уредбе, у својим прелазним наређењима, одредити положај оних ученика, који оу се унисали у Велику Школу или Универзитет пре ступања у живот ове уредбе, а тако исто решиће о полагању испита оних, који су ранијих година учили Велику Школу, а пису положили све испите. Чл. 120. Ова уредба важи од дана када је Краљ потпише, а задобија обавезну снагу од дана када се обнародује. Од тада престају важити привремене уредбе Универзитета и Факултета.

ПРЕТ1ШСИ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЛ0ВА

НАРОДНЕ ШКОЈ1Е Претписима господина Председника Министарског Савета, Министра просвете и црквених послова премештени су ови учитељи: НО МОДБИ у окр. Београдском: Лсак Израиљевић из Ресника (беогр.) на Чукарицу.